Κίνημα για φθηνό νερό και στον Τύρναβο

Σε συγκέντρωση υπογραφών για να καθιερωθεί σε όλο το δήμο Τυρνάβου ενιαίο φθηνό τιμολόγιο για το νερό ύδρευσης, σύμφωνα με το τιμολόγιο που πλήρωναν μέχρι το τέλος του 2010 οι κάτοικοι του τότε δήμου Αμπελώνα προχωρούν κάτοικοι του Τυρνάβου που συμμετέχουν στην επιτροπή ενάντια στα χαράτσια. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Οι κάτοικοι του Αμπελώνα έχουν εννέα μήνες τώρα που αγωνίζονται με πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις στην ύδρευση, που επέβαλε η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου. Μια Δημοτική Αρχή που, αντί να αντιληφθεί τα σημεία των καιρών και να σταθεί πλάι στους δημότες της, αποφάσισε ελαφρά τη καρδία τόσο να επιβάλλει το τέλος του 80% στον Αμπελώνα, τον Βρυότοπο και το Αργυροπούλι, όσο και τις εξοντωτικές αυξήσεις στην ύδρευση όλου του Δήμου. Παράλληλα, πολέμησε τον αγώνα αυτόν αυταρχικά, στέλνοντας ακόμα και στα δικαστήρια ανθρώπους που αγωνίζονταν για το αυτονόητο δικαίωμά τους…

Οι κάτοικοι του Τυρνάβου δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό. Αυτός ο αγώνας αφορά όλους μας και αυτή είναι η ευκαιρία μας να ενωθούμε με τους κατοίκους του Αμπελώνα και ολόκληρου του Δήμου και να απαιτήσουμε τόσο το «φθηνό νερό σε όλο το Δήμο», όσο και να βγει το τέλος του 80% ΚΑΙ από τον Τύρναβο.

Καλούμε όλους τους δημότες και τους φορείς να έρθουν στο συλλαλητήριο απόψε στις 7.30 έξω από το Δημαρχείο Τυρνάβου.

Μαζεύουμε υπογραφές αλλά και λογαριασμούς απλήρωτους, προκειμένου να καταφέρουμε μέσα από τη μαζική μας κινητοποίηση, να ισχύσουν τα παρακάτω:

-0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ. κ.ο.κ.

-Χωρίς ειδικό τέλος (80%) σε όλο το Δήμο

-Χωρίς ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους

-Χωρίς ελάχιστη κατανάλωση

..και ζητούμε αυτά να ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν, σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ