Παρουσία Σκανδαλίδη ο επίσημος εορτασμός του Κιλελέρ

Η συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Κιλελέρ για την επέτειο στη μνήμη των εξεγερμένων κολίγων ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας στην έδρα της Περιφέρειας. Στη συνάντηση αποφασίστηκε ο εορτασμός να είναι διήμερος, ενώ ανακοινώθηκε ότι στις εκδηλώσεις θα παραστεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε την αναγκαιότητα η επέτειος αυτή να αποτελεί κάθε χρόνο ένα βήμα εκτενούς διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και την ανάδειξή τους προς την κεντρική κυβέρνηση με τεκμηριωμένο και συστηματικό τρόπο.

«Το Κιλελέρ δεν είναι μια απλή επέτειος. Αντίθετα αποτελεί ορόσημο για την Θεσσαλία και για ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και κυρίως να εργαστούμε όλοι, με επιμονή και αποφασιστικότητα προκειμένου να βελτιωθεί το εισόδημα και η ποιότητα ζωής του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Η λύση στην κρίση μπορεί να προέλθει μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ρίζος Κομήτσας ανέφερε τα εξής: «Η φετινή επέτειος έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι αφιερωμένη στο «Έτος Συνεργατισμού» που γιορτάζεται διεθνώς. Στην ημερίδα που διοργανώνουμε κυρίαρχο θέμα θα αποτελέσουν και οι αλλαγές στο συνεταιριστικό κίνημα παρουσία του Υπουργού κ. Κ. Σκανδαλίδη, του γεν. γραμ. της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Κολυδά και εκπροσώπων του συνεταιριστικού κινήματος απ’ την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ανάγκη για μια ευρεία διαβούλευση πάνω στις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν στους συνεταιρισμούς, ώστε να ενημερωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις τρέχουσες εξελίξεις. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Νίκος Μπανταλός

ΚΙΛΕΛΕΡ 2012 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Μαρτίου 2012

(Χώρος πρώην Δημαρχείου Κιλελέρ)

17:00 – 20:00

Ημερίδα με θέμα: ‘Διεθνές έτος Συνεργατισμού. Το Συνεταιριστικό κίνημα στη χώρα μας. Προκλήσεις και Προοπτικές’.

Στη ημερίδα θα συμμετάσχουν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κι Τροφίμων κ. Κων/νος Σκανδαλίδης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας.

Εισηγητές:

1. ‘Το συνεταιριστικό κίνημα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα προβλήματα και προοπτικές’ – Ιωάννης Κολυβάς, Διευθυντής του γραφείου της ΠΑΣΕΓΕΣ στις Βρυξέλες

2. Παρέμβαση μέσω Skype του Ιταλού Luca Granata, Διευθυντής της Consorzio Melinda s.c.a.

3. ‘Αγροτικοί Συν/σμοί’, Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος ΑΚΑΣ ΗΛΙΟΣ –αγρότης

Συζήτηση-  Συμπεράσματα

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

10:30   Προσέλευση Κοινού

11:00  Προσέλευση Επισήμων

11:15  Επιμνημόσυνη δέηση

11:30  Καλωσόρισμα του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ένωσης νέων αγροτών Λάρισας

Χαιρετισμός εκπροσώπου Β’ βάθμιων Συν/κών Οργανώσεων

Χαιρετισμός εκπροσώπου Γ’ βάθμιων Συν/κών και Συνδ/κων Οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ)

Χαιρετισμοί Εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων

Ομιλία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ομιλία εκπροσώπου Κυβέρνησης

13:00   Κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ