Τα ψέματα του Ν. Μαλάκου, δημαρχίσκου παλιάς κοπής

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούσα τις δύο προηγούμενες ημέρες τις εμφανίσεις του δημάρχου Τυρνάβου, Ν. Μαλάκου, στους τηλεοπτικούς δίαυλους και με μεγάλη λύπη διαπίστωσα ότι δεν διαθέτει το θάρρος, που πρέπει να έχει κάθε πολιτικό πρόσωπο, για να ζητήσει συγνώμη όταν καταλαβαίνει ότι έχει υποπέσει σε σφάλματα, που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ως πρόσωπο, ούτε όμως και σαν δήμαρχο μιας περιοχής, που έχει μακρά δημοκρατική παράδοση, και έχει να επιδείξει στο δημαρχιακό αξίωμα τεράστιες προσωπικότητες…

 Σε καμία από τις συνεντεύξεις του ο κ. Μαλάκος δεν είπε τη λέξη συγνώμη για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τα οποία έγιναν πανελλαδικό θέμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο ενός σύγχρονου πολιτικού, αλλά απεναντίας θυμίζοντας γερασμένους πολιτικούς παλιάς κοπής με παλαιολιθικό πνεύμα σε νεανικό σώμα, ο κ. Μαλάκος επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε έναν αγώνα ψεύδους και συκοφαντιών ελπίζοντας ότι έτσι θα περισώσει τα όσα διέλυσε με τη συμπεριφορά του την Τρίτη.

 Τα ψέματα που έχει ξεστομίσει πολλά αλλά και εύκολα αποδομήσιμα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 Ψέμα πρώτο: Οι διαδηλωτές είναι μία μικρή μειοψηφία.

Απάντηση: Στον Αμπελώνα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές, και από τους 2.500 λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ, δεν έχουν πληρωθεί οι 2.000 μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Αν αυτό είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μάλλον ο δήμαρχος έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

 Ψέμα δεύτερο: Οι διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και χρόνια νερό και γι’ αυτό χρωστούν πολλά χρήματα στη ΔΕΥΑΤ.

Απάντηση: Αυτό είναι και ψέμα και συκοφαντία και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, Προκλήθηκε και προκαλείται από την επιτροπή να αναφέρει έστω και ένα πρόσωπο από τους διαμαρτυρόμενους που χρωστά παλιούς λογαριασμούς. Ποτέ δεν είπε τίποτα, απλά επειδή δεν έχει τι να πει.

 Ψέμα τρίτο: Στον Αμπελώνα ποτίζουν αμπέλια και καλλιέργειες γι’ αυτό πληρώνουν πολλά.

Απάντηση:Μπορεί να υπήρξαν ελάχιστες παροχές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, που το έκαναν αυτό, αλλά αυτοί δεν έχουν σχέση ούτε με την επιτροπή αγώνα, ούτε και με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

 Ψέμα τέταρτο: Το τέλος 80% είναι υποχρεωτικό.

Απάντηση: Κανείς από τους πρώην δημάρχους του Αμπελώνα που δεν το επέβαλαν δεν διώχθηκαν ποινικά, αλλά το κυριότερο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επιλέγει που θα το βάλει και στο νέο δήμο, και έτσι δεν το επέβαλε στο χωριό του. Άλλωστε η υποχρεωτικότητα αποδείχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν το έβγαλε από τους νέους λογαριασμούς στον Αμπελώνα.

 Ψέμα πέμπτο: Σε όλο το δήμο πρέπει να υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο.

Απάντηση: Ας ρίξει μια ματιά τι γίνεται, και τι τιμολόγια ισχύουν στους πρώην δήμους Γιάννουλης και Κοιλάδας, που τώρα ανήκουν στο δήμο Λάρισας.

 Ψέμα έκτο: Είναι υποχρεωτική η ελάχιστη κατανάλωση

Απάντηση: Υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που την απαγορεύει.

 Ψέμα έβδομο: Οι διαμαρτυρόμενοι δεν σέβονται τη δημοκρατία.

Απάντηση: Οι κάτοικοι του Αμπελώνα από το καλοκαίρι μέχρι τώρα εξάντλησαν όλα τα περιθώρια διαλόγου. Αντί κατανόησης, συνάντησαν τα ψέματα του δημάρχου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τις συκοφαντίες, την ειρωνία, και το τελευταίο διάστημα τις αστυνομικές δυνάμεις και τις διώξεις από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

 Ψέμα όγδοο: Η νέα δημοτική αρχή προώθησε τα έργα της αποχέτευσης στο Αργυροπούλι και τον Αμπελώνα γιατί έχει όραμα και σχέδιο.

Απάντηση: τα δύο έργα τα βρήκε έτοιμα με μελέτες και αποφάσεις για ένταξη και προένταξη αντίστοιχα. Το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί την εξέλιξη τους, ενέργεια που φυσικά δεν απαιτεί σχέδιο και όραμα.

 Ψέμα ένατο: Σκέφτεται την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Απάντηση: Αν ήθελε κάτι τέτοιο, θα προχωρούσε σε αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης με αμίαντο σε Τύρναβο και Αμπελώνα και θα έκανε αγώνα για να μην ανορυχθούν νέες παράνομες γεωτρήσεις στην περιοχή. Εξυπακούεται ότι θα έκλεινε και όλες τις παράνομες χωματερές που επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

 Και το 10 το καλό, στα ψέματα: Δεν προκάλεσε κανένα επεισόδιο την προηγούμενη Τρίτη.

Απάντηση: Ο δήμαρχος ήταν αυτός που σήκωσε καρέκλα εναντίον διαδηλωτριών, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τυρνάβου ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος τις μπουνιές σε διαδηλωτές, ενώ σύμβουλοί του ήταν αυτοί που έσπρωχναν διαδηλωτές. Άλλωστε το γεγονός ότι τον συγκρατούσαν διαδηλωτές για να μην επιτεθεί σε άλλους διαδηλωτές, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, και μιλάει από μόνο του. Επειδή είναι και νομικός, γνωρίζει καλά λοιπόν ο κ. δήμαρχος, ότι έχει υποπέσει στο αδίκημα της αυτοδικίας που κυρίως για έναν αιρετό, είναι ποινικά κολάσιμο.

 Η λίστα με τα ψέματα του κ. Μαλάκου, που τον έχουν αναγάγει σε θλιβερό ψεύτη και δημαρχίσκο παλιάς κοπής, δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς για το δήμο Τυρνάβου, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έχει για δήμαρχο, τον πλέον ακατάλληλο και ανίκανο να χειριστεί ακόμη και μία διαμαρτυρία κατοίκων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ