Παραίτηση της Αθ. Τσούκα υπεύθυνης Γυναικών της Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η υπεύθυνη Γυναικών της ΝΕ Λάρισας του κινήματος κ. Αθανασία Τσούκα, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τον προσανατολισμό του και έχει φύγει από τις γραμμές και τις θέσεις του. Στην ανακοίνωσή της η κ. Τσούκα επισημαίνει τα εξής:

«Στους περισσότερους συμπολίτες μου είμαι σίγουρη πως είναι αυτονόητοι οι λόγοι για τους οποίους μετά από χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων, αναγκάζομαι να παραιτηθώ της θέσης μου ως μέλος του ΠΑΣΟΚ λόγω αγανάκτησης, οργής και λύπης για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα  στο κόμμα μέσα από το οποίο αγωνιζόμουν αλλά και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Εξοργίζομαι που η Ν.Δ., που προκάλεσε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αποπειράται να κάνει εγχείρηση λοβοτομής στο λαό και να πείσει, χωρίς εμφανή και δυναμικό αντίλογο, ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πολιτικές του απώτερου και πρόσφατος κυβερνητικού παρελθόντος της και πως έχει την εναλλακτική λύση στο τσεπάκι.

Λυπάμαι που το κόμμα μέσα από το οποίο αγωνίστηκα για μια «δίκαιη κοινωνία», ξέχασε το πρόγραμμά του έξω από τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αγανακτώ με μια Δικαιοσύνη της οποίας οι αποφάσεις προκαλούν το σκανδαλισμό των πολιτών με την προκλητικά διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσει σε «επώνυμου» χρυσοκάνθαρους, εξαντλώντας την αυστηρότητά της στους «ανώνυμους» παραβάτες.

Θλίβομαι διότι, την ώρα που η πολιτική και οικονομική κρίση οξύνεται, το κοινωνικό κράτος εγκαταλείπεται στην τύχη του εγκαταλείποντας με τη σειρά του μεγάλες ομάδες πληθυσμού που οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Αγανακτώ που όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στοχεύουν στο όφελος συγκεκριμένων, ισχυρών οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων και στην αφαίμαξη αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών και συνταξιούχων.

Διαφωνώ με τις πολιτικές που υποστηρίζουν πως η διεθνής επιτροπεία που επιβάλλεται στην πατρίδα μου, η διαρκής λιτότητα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ο ολοκληρωτικός αφελληνισμός της παραγωγικής δομής της χώρας αποτελούν μονόδρομο για τη σωτηρία της.

Δεν με ενδιαφέρει η στάση που κρατούν οι δανειστές, οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι». Αυτοί απέδειξαν περίτρανα στον ελληνικό λαό ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη που οραματίζονται οι λαοί της. Είναι, ακριβώς, η Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει. Αυτοί απέδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη που αποκομίζουν στην πλάτη των πιο αδύναμων κρατών και των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Με ενδιαφέρει, όμως, η στάση της ελληνικής πολιτικής τάξης. Και, πιο πολύ, με ενδιαφέρει η στάση της παράταξης και των προσώπων που εγώ έστειλα με την ψήφο μου στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση. Με απογοήτευσαν. Με αγανάκτησαν. Δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη. Συνεπώς, δεν τους επιτρέπω, πλέον, να ψηφίζουν στο όνομά μου. Λειτουργούν και ψηφίζουν ως υπάλληλοι ξένων συμφερόντων.  Ταυτόχρονα δηλώνω και την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως πρώτο αυτό αποχώρησε από τις ιδέες, αρχές και τις αξίες του, προδίδοντας τα κοινωνικά στρώματα που το ανέδειξαν σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη  και για την έκφραση των οποίων δημιουργήθηκε!

Πιστεύω όμως ότι σε  θέματα αρχών, αξιών, αξιοπρέπειας και συνείδησης δεν χωρούν ούτε συμβιβασμοί ούτε προσωπικές – ιδιοτελείς  στρατηγικές. Και για όλα τα παραπάνω δε μου επιτρέπω να συνεχίσω ως εκπρόσωπος αυτών που μας πρόδωσαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ