Σιτοκαλλιέργεια Ανθεκτική στο Αλάτι

Ομάδα επιστημόνων της Αυστραλίας έχει δημιουργήσει ποικιλία σκληρού σίτου με βελτιωμένη απόδοση κατά 25% σε υφάλμυρα εδάφη. Χρησιμοποιώντας «μη γενετικώς τροποποιημένο» πολλαπλασιαστικό υλικό, οι επιστήμονες από τη βιομηχανία των φυτών CSIRO, έχουν εισαγάγει σε σκληρό σιτάρι του εμπορίου, γονίδιο που είναι ανθεκτικό στο αλάτι, με θεαματικά αποτελέσματα που εμφανίζονται στις επιτόπιες δοκιμές…

Είναι η πρώτη έρευνα του είδους της στον κόσμο που περιγράφει πλήρως την βελτίωση μιας γεωργικής καλλιέργειας ως προς την ανθεκτικότητά της στο αλάτι, από το εργαστήριο όπου λαμβάνει χώρα η κατανόηση της λειτουργίας των ανθεκτικών στο αλάτι γονιδίων, μέχρι την απόδειξη της αυξημένης παραγωγής στο χωράφι.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στις 11 Μαρτίου στο περιοδικό Nature Biotechnology. Βασικός συντάκτης είναι ο Δρ Matthew Gilliham από το Waite Ερευνητικό Ινστιτούτο και το ARC Κέντρο Αριστείας στη Βιολογία της Φυτικής Ενέργειας. Επίσης συντάκτες είναι οι επιστήμονες της Βιομηχανίας Φυτών CSIRO, Δρ Rana Munns και ο Δρ Richard James, και από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας ο φοιτητής Xu Bo.

Πηγή: Science Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ