Βγαίνουν στο δρόμο οι συνταξιούχοι της Λάρισας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι συνταξιούχοι του νομού στις νέες περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, αλλά και στη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας. Όπως τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 π.μ σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, μαζί με την δραστική μείωση των μισθών και επιδομάτων, την κατάργηση ουσιαστικά των ΚΣΣΕ, την μείωση των επιδομάτων ανεργίας από 461 σε 360 ευρώ το μήνα, την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που επέβαλε με το νέο μνημόνιο, προχώρησε με τον δεύτερο εφαρμοστικό νόμο, σε νέα μείωση του 1.000.000 συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αφαιρώντας από τους συνταξιούχους άλλα 386 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2012.

Μειώνει με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 τις επικουρικές συντάξεις του 93% των συνταξιούχων από 10% έως 20% και κατά 12% τις κύριες συντάξεις για ποσά πάνω από 1.300 ευρώ.

Για τις επικουρικές συντάξεις ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα, αφού από 1/7/12, συγκροτείται ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης με την συμμετοχή 5 αρχικά ταμείων, για τα οποία οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι θα πληρώνουν, όχι όμως αν θα πάρουν και πόση επικουρική σύνταξη», ανέφεραν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι με τον ίδιο εφαρμοστικό νόμο, καρατομούνται και οι κρατικές δαπάνες για το φάρμακο, ενώ αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη για τους ασφαλισμένους.

«Γι’ αυτό δεν χωρά καμία αναμονή, καμία ανοχή, απέναντι στην συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Απαιτείται οργάνωση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στα σωματεία τους, αγώνας ανυποχώρητος για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε συνολικά αυτή τη βάρβαρη πολιτική και τις δυνάμεις που την εφαρμόζουν ή την στηρίζουν» υποστήριξαν με νόημα τονίζοντας ότι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν και απαιτούν:

-Καμία μείωση στις συντάξεις, ανάκληση αυτών που επιβλήθηκαν.

-Ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεων. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κρατική εγγύηση για όλες τις συντάξεις

-Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία, από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής-εισφοροκλοπής.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σε εξοπλισμό. Όχι στις συμβάσεις των ταμείων με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

-Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

-Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας.

-Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 60 στους άνδρες και στα 55 στις γυναίκες και 5 χρόνια νωρίτερα για τα ΒΑΕ.

-Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους, απλήρωτους με θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας και κάλυψη 100% από το κράτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ