ΕΚΛ: Μονόδρομος η αντίσταση για τους εργαζόμενους

«Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Ντ. Μπακογιάννη, από κοινού με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε και την τρόικα, τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Είναι αδίστακτοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ε.Κ. Λάρισας υποστηρίζοντας ότι με το νέο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και τα προεδρικά διατάγματα, μειώνονται μισθοί, επιδόματα, συντάξεις και καταργούνται κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις

«Ενώ η ανεργία έφτασε το 1.000.000 και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, το ίδιο οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σε πολλές επιχειρήσεις.

Συνένοχη στο έγκλημα αυτό, που δεν έχει τελειωμό, αν δεν τους σταματήσουμε, είναι και η ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που συμμετείχε στον στημένο διάλογο με τους εργοδότες που διαμορφώθηκαν αυτά τα μέτρα ως προτάσεις, και παρουσιάζει την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, ως θύμα της Τρόικας και των αγορών και όχι ως υπηρέτη των συμφερόντων των καπιταλιστών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Λ. υποστηρίζει ότι οι εργοδότες αξιοποιούν την οικονομική κρίση και την ανεργία, που το ίδιο το εκμεταλλευτικό τους σύστημα δημιουργεί, αλλά και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να οδηγήσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα τους μισθούς και στην αφαίρεση εργατικών καταχτήσεων κέρδισε με τον αγώνα της η εργατική τάξη τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Τους βιομήχανους δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως υποκριτικά μιλούν, αλλά η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή. Το 1.000.000 ανέργους και τις καθημερινές απολύσεις, οι καπιταλιστές τα δημιουργούν.

Η υψηλή κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων, που για αρκετές επιχειρήσεις παραμένει και στην περίοδο της κρίσης υψηλή, παρά την πλουσιοπάροχη στήριξη τους από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, με επιδοτήσεις για επενδύσεις, για εξαγωγές, με επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ για δήθεν στήριξη της απασχόλησης, δεν αύξησε τις θέσεις εργασίας αλλά την ανεργία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία μείωση μισθών, καμία ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων. Να μην δεχτούν τις Ενώσεις Προσώπων που θέλουν να κάνουν οι εργοδότες για να παρακάμψουν τα σωματεία και τις επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς, γιατί δεν πρόκειται ούτε μ’ αυτόν τον τρόπο να σώσετε τη δουλειά σας, αντίθετα δεν θα μπορείτε να καλύψετε στοιχειώδεις ανάγκες σας.

«Η ζωή έδειξε ότι οι υποχωρήσεις των εργατών σε μια σειρά εργοστάσια και επιχειρήσεις, δεν απέτρεψαν τελικά ούτε τις παραπέρα μειώσεις μισθών, ούτε τις απολύσεις, ούτε το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν ή τις μεταφέρουν στο εξωτερικό οι επιχειρηματίες, γιατί δεν αντέχουν στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, γιατί κάποιες άλλες τις ξεπέρασαν τεχνολογικά ή γιατί δεν αποκομίζουν το ποσοστό κέρδους που θέλουν. Μην φοβόσαστε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους τόπους δουλειάς. Έχετε αποκούμπι το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση που φέρνει ως παράδειγμα των αγώνα των χαλυβουργών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ