ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου (MAXIM)μαθητές  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τύρναβου Λάρισας παρουσιάζουν δραματοποιημένα αποσπάσματα κειμένων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων.
Ζωντανεύουν οι ήρωες από το παραμύθι «Το Σανταλάκι» της Ελένης Αναστασοπούλου από τις εκδόσεις Διάπλους και την  «Ειρήνη», την ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα από το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ακούγονται οι μαρτυρίες ασυνόδευτων παιδιών από το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και αποσπάσματα από τη συλλογή ποιημάτων «Να σκέφτεσαι τους άλλους» του Μαχμούτ Νταρουίς (μετάφραση Τζένης Καραβίτη) από τις εκδόσεις του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση καθώς επίσης και το ποίημα «Πατρίδα»της Ουρσάν Ζαίρ.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τύρναβου, συμμετέχει κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο «πανελλαδικό δίκτυο σχολείων» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (www.TheatroEdu.gr)

Συντονισμός – οργάνωση: Θεοδώρα Μπλάκου

Σκηνική επιμέλεια: Χριστίνα Κρίθαρη

Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία χορωδίας: Βίβιαν Γώγου

Ενορχήστρωση: Θέμης Σαμαντζής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ