Γεμίζω το καλάθι μου Ελλάδα – Στηρίζω την τοπική αγορά

Με το σύνθημα «Γεμίζω το καλάθι μου Ελλάδα – Στηρίζω την τοπική αγορά», θα εορτασθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου και στη Λάρισα  η Παγκόσμιο Ημέρα Καταναλωτή, με ενημερωτικές δράσεις που οργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας  και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αύριο το πρωί από 10 π.μ. έως και 3 μ.μ.,  σε  ειδικά διαμορφωμένα σταντ που θα τοποθετηθούν σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης,  (Κεντρική Πλατεία,  Πλατεία Ταχυδρομείου, οδός Κούμα) θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των Λαρισαίων πάνω στο θέμα  της στήριξης των Ελληνικών αλλά και των τοπικών προϊόντων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός: «Σε μία περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, γίνεται κατανοητό ότι θα πρέπει να μειωθούν  και οι τιμές των διάφορων προϊόντων και να προσαρμοστούν στα επίπεδα διαβίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε κοινωνική και οικονομική έκρηξη. Παράλληλα, καλούμε τους καταναλωτές να ψωνίζουν θεσσαλικά και ελληνικά προϊόντα, διότι έτσι διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και τονώνεται η τοπική οικονομία».

Από τη μεριά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε συγκεκριμένα: «Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή αποτελεί μία πολύ ευκαιρία για να προχωρήσουμε ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο σε δράσεις ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού για τη στήριξη των ελληνικών και τοπικών προϊόντων. Όταν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, συμβάλλουμε στην προστασία των θέσεων  εργασίας στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιαννακόπουλος με τη σειρά του ανέφερε: «Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε τέτοιου είδους δράσεις που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε να αποκτήσουν σιγά – σιγά καταναλωτική συνείδηση και συμπεριφορά απέναντι στα ελληνικά προϊόντα. Με δεδομένη την οικονομική κρίση πρέπει να στηρίξουμε η μία κοινωνική τάξη την άλλη, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Τα χρήματα που μας έμειναν πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε στην Ελλάδα».

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί αύριο:  «Όταν αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα αποδυναμώνουμε την ελληνική παραγωγή. Συμβάλλουμε στη διόγκωση του ποσοστού ανεργίας.

Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα ενισχύουμε την οικονομία της χώρας μας. Διασφαλίζουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με την κρίση, η στροφή στα ελληνικά προϊόντα είναι μονόδρομος.

Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε την εθνική μας οικονομία τώρα που η χώρα μας είναι ανάγκη να στηριχθείς στις δικές της δυνάμεις…».

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, αρχίζουν με τον αριθμό 520.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ