ΝΕ ΚΚΕ: Αυταρχικός και συνεπής ΠΑΣΟΚος ο δήμαρχος Τυρνάβου

Την αδιάλλακτη στάση του δημάρχουΤυρνάβου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, που αρνούνται να πάρουν πίσω την απόφαση για τις υπέρογκες αυξήσεις στο νερό, παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων κατήγγειλαν στελέχη της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια αυταρχισμού και δημιουργίας έντασης που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και να αμαυρώσουν τη λαϊκή αντίδραση.

Παράλληλα κάλεσαν το λαό του δήμου Τυρνάβου να συνεχίσει τον αγώνα του, διευρύνοντάς τον, με στόχους και αιτήματα που αφορούν όλες τις πλευρές τις ζωής του.

Όπως ανέφεραν το ΚΚΕ καθώς και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης προειδοποίησαν ότι με τον «Καλλικράτη» θα φορτωθούν δυσβάσταχτα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά. Αποκαλύψαμε ότι δε μπορούν να υπάρχουν διαχειριστικές λύσεις, ουσιώδεις διαφορές μεταξύ ψηφοδελτίων και δημάρχων που στηρίζουν τον «Καλλικράτη».

«Καλέσαμε σε ανυπακοή και απειθαρχία, σε καταδίκη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των άλλων δυνάμεων που καλλιεργούσαν αυταπάτες για το χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης, για τις δυνατότητες να ακολουθηθούν διαφορετικές πολιτικές στα πλαίσια του «Καλλικράτη». Αποδείχτηκε πλέον στην πράξη, ότι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αποδείχτηκε το πόσο σωστή ήταν η θέση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δεύτερο γύρο στις τελευταίες τοπικές εκλογές στο Δήμο Τυρνάβου, που καλούσαμε σε καταδίκη και των δυό υποψηφίων (Μαλάκου και Νασίκα). Αποδείχτηκε ότι η θέση για ψήφο κατά συνείδηση, που με σθένος προώθησε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, έριχνε στάχτη στα μάτια, και εξυπηρετούσε ουσιαστικά στο να έβγαινε δυνατός είτε ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, για να προωθήσει αντιλαϊκά μέτρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος Τυρνάβου φαίνεται  και είναι τόσο αυταρχικός και αδιάλλακτος γιατί είναι συνεπής ΠΑΣΟΚ, γιατί ακολουθεί τις πολιτικές που υποσχέθηκε, γιατί στέκεται αταλάντευτα στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισαν ότι ο αγώνας των λαϊκών οικογενειών του δήμου Τυρνάβου για φθηνό νερό, δε μπορεί παρά να μαζικοποιείται ταυτόχρονα με διεκδικήσεις για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για προστασία των ανέργων, για δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, για φθηνά εφόδια για τους αγρότες και διάθεση των προϊόντων τους, για σύγχρονες δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες σε υγεία και παιδεία.

«Ο αγώνας πρέπει να είναι περιφρουρημένος. Να υπάρχει επαγρύπνηση σε προσπάθειες συκοφάντησης και προβοκάτσιας που μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορες μορφές. Ο δήμαρχος Τυρνάβου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, οξύνουν την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, τις λαϊκές επιτροπές αλλά και στο ΚΚΕ», επεσήμαναν υποστηρίζοντας ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η ανακοίνωση του δημάρχου, με την οποία προσπαθεί να ρίξει ευθύνη για τα πρόσφατα επεισόδια στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ξεκάθαρα πίσω από τη λασπολογία και τις συκοφαντίες κρύβεται το αντικομμουνιστικό μένος που διακατέχει τη Δ. Αρχή πιστή στο κάλεσμα που αυτή την περίοδο εν χορώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προωθούν.

«Καλούμε το λαό του Τυρνάβου να καταδικάσει την πολιτική της Δημ. Αρχής. Να οργανώσει την αντίστασή του, ενισχύοντας την κοινωνική συμμαχία του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ,  ΟΓΕ,  ΜΑΣ.

Καλούμε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου Τυρνάβου, αλλά και των άλλων δήμων του νομού, να συνεχίσουν τη μαζική και οργανωμένη αντίδραση, με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και των υπέρογκων λογαριασμών.

Καλούμε το λαό του δήμου Τυρνάβου να επιβάλλει κατάργηση των αποφάσεων για τις αυξήσεις στο νερό. Να μειωθεί η τιμή του σε όλο το Δήμο», σημείωσαν με νόημα τονίζοντας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και ως τέτοιο πρέπει να παρέχεται σε επάρκεια, υγιεινό και δωρεάν για το λαό.

«Τα όποια έργα και υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης απαιτούνται είναι υποχρέωση του κράτους που πρέπει να τα παρέχει, χωρίς καμία επιβάρυνση του λαού. Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τεράστια φορολογία, έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά για όλα τα έργα υποδομών που έπρεπε να έχουν γίνει. Καμιά ανταποδοτικότητα, καμιά επιπλέον φορολογία για τα έργα αποχέτευσης στο Δήμο Τυρνάβου.

Να διεκδικηθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι της τοπικής διοίκησης απ’ την κυβέρνηση. Να απαιτηθεί χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου. Καταδίκη του δημάρχου Τυρνάβου αλλά και όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χαρίζουν πόρους στην κυβέρνηση και ακόλουθα επιβάλλουν φορολογία στους δημότες.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων φτωχών αγροτών.

-Κατάργηση το 80% τέλους αποχέτευσης και του ΦΠΑ.

-Μείωση 30% στα τιμολόγια του νερού για όλα τα λαϊκά στρώματα.

-Να μη διακοπεί το νερό και κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο, χαμηλοσυνταξιούχο», κατέληξαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ