Παρέδωσαν λογαριασμούς στη ΔΕΗ

Πενήντα λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίος πληρώθηκε η αξία του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ χωρίς όμως να πληρωθεί το χαράτσι παρέδωσε χθες στη ΔΕΗ της Λάρισας, με βάση την απόφαση λαϊκής συνέλευσης η επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό του δήμου Τυρνάβου,  επεκτείνοντας ουσιαστικά τη δράση της ενάντια και στο τέλος ακινήτων.

Όπως ανέφερε αντιπροσωπεία της επιτροπής στο διευθυντή πωλήσεων κ. Μιχάλη Ζιάγκα οι δημότες του Αμπελώνα, εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες λυγίζουν κάτω από το βάρος των κάθε είδους χαρατσιών και αποφάσισαν μ’ αυτό τον τρόπο ν’ αντισταθούν γιατί δεν έχουν χρήματα αλλά και δεν θέλουν να πληρώνουν άδικα χαράτσια. Ο κ. Ζιάγκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης έχει επεκταθεί στις 120 ημέρες, ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του τιμολογίου αλλά είναι σαφές από την πλευρά της εταιρείας ότι έχει  πληρωθεί η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, του αναλογούντος ΦΠΑ, της ΕΡΤ, και των δημοτικών τελών. Μετά τις 31 Μαρτίου θα γνωρίζει και η ΔΕΗ τι θα ισχύει για το τέλος ακινήτων με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που της το επέβαλε.

Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι αυτός ο άδικος φόρος θα βρει ακόμα μεγαλύτερη λαϊκή αντίδραση και σε όλο το δήμο ενώ επισήμανε ότι έτσι αυξάνονται και οι ταμειακές δυσκολίες της ΔΕΗ Α.Ε. γεγονός που θα την οδηγήσει στο ξεπούλημα γρήγορα και φθηνά στους κάθε είδους ανταγωνιστές της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ