Ο Θωμάς Θωμαϊδης επιστρέφει με τραγούδια μιας ζωής

Μετά από αρκετά χρόνια ο Θωμάς Θωμαϊδης επιστρέφει στη μουσική σκηνή της Λάρισας με δύο βραδιές στον «Χορίαμβο» (Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30/3), όπου θα συγκεντρώσει τους φίλους του. Όλους εμάς που τον αγαπήσαμε από τα τραγούδια που είπε αλλά και από τα χρόνια που μας χάρισε σε βραδιές διασκέδασης στον «Μύλο 1927», όπου η μουσική του πρόταση, άλλαξε τα δεδομένα της διασκέδασης στη Λάρισα και μας ταξίδεψε σε δρόμους πρωτόγνωρους.

Mαζί του το νέο γκρουπ που δημιούργησε, οι «asmatos».

Τραγουδιστής όλων των χρωμάτων του ελληνικού ρεπερτορίου, από τη rock σκηνή της δεκαετίας ’70 – ’80 και τις μπαλάντες του νέου Κύματος μέχρι τα έντεχνα, τα λαϊκά, τα ρεμπέτικα αλλά & τα δημοτικά μας τραγούδια.

Έγραψε στίχους και μουσική σε δύο άλμπουμ ”Αντιβίωση-EMI” και ”Μπροστά σου… – Spot Music”, σε δύο θεατρικά έργα ”Πόθοι κάτω από τις Λεύκες” και ”Ο Μικρός Πρίγκιπας” και στο ντοκιμαντέρ ”Θεσσαλία”.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, έχει συναντήσεις – συνεργασίες σε συναυλίες, μουσικές σκηνές, προσωπικές δισκογραφίες και συμμετοχικές, με κάποιους από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού και αντίστοιχους τραγουδιστές, όπως τους Γ. Μαρκόπουλο, Μάριο Τόκα , Απ. Καλδάρα, Δημήτρη Λάγιο, Γ. Σπανό, Αριστείδη Μόσχο, Σπ. Παπαβασιλείου, Μιχάλη Τερζή, Τάκη Μουσαφίρη, Σωτ. Μπέλλου, Γρ. Μπιθικώτση, Νίκο Δημητράτο, Βίκυ Μοσχολιού , Χαράλ. Γαργανουράκη, Δούκισσα, Μαρία Σουλτάτου, Γιάννη Κούτρα, Πόπη Αστεριάδη, Λιζέττα Νικολάου, Θεοδοσία Στίγκα, Λήδα Χαλκιαδάκη, Φίλιππα Νικολάου, Δημήτρη Ψαριανό, Θέμη Αδαμαντίδη, Γιάννη Ντουνιά & πολλούς άλλους.

Δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη μουσική παράσταση, ”Χωρίς Χαρακτήρα..”, όπου ο θεατρικός λόγος (ηθοποιοί), το τραγούδι (τραγουδιστές και μουσικοί), τα σκηνικά, οι ήχοι, οι φωτισμοί, οι εικόνες στη γιγαντοοθόνη διηγούνται την ίδια ιστορία, με τελείως διαφορετικά είδη τραγουδιών, από την παγκόσμια σκηνή της λαϊκής μουσικής.

Ακολούθησαν άλλες δύο μουσικές παραστάσεις ”Σχεδόν πενήντα χρόνια…”(ιστορική καταγραφή με εργαλεία τον λόγο από τα θεατρικά έργα και τα τραγούδια 50 χρόνων) και ”Σταθμός πρώτων βοηθειών…” με το συγκρότημα «Αντιβίωση» (έργο για τα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας, με βάση το άλμπουμ ”Αντιβίωση”). Με τις τρεις αυτές παραστάσεις εμφανίζεται σε περισσότερα από 350 φεστιβάλ & πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα & στο εξωτερικό.

Το 1991 στον Χώρο ”Μύλος του Παπά” στη Λάρισα, με συνεργάτες Λαρισαίους καλλιτέχνες, ανέτρεψε με τη μουσική του πρόταση, την μέχρι τότε καθιερωμένη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης, μετατρέποντάς την σε πολιτιστική ψυχαγωγία, με τεράστια απήχηση στο λαρισαϊκό κοινό, που την αναπολεί μέχρι σήμερα. Ξεχνά κανείς εκείνα τα μαγικά χρόνια του «Μύλου 1927»;

Το 1996 μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μουσική σκηνή διέκοψε την επαγγελματική του καριέρα στο τραγούδι και αφοσιώθηκε στην άλλη του μεγάλη καλλιτεχνική αγάπη διακοσμητής/εργολάβος, που ασκούσε παράλληλα και ασκεί μέχρι σήμερα, στην ιδιαιτέρα πατρίδα του πλέον τη Λάρισα, στην οποία επέστρεψε και διαμένει μόνιμα από το καλοκαίρι του 2005. Τα 15 χρόνια επαγγελματικής απουσίας συμμετείχε ερασιτεχνικά σε φιλανθρωπικού και κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα μουσικές εκδηλώσεις.

Σήμερα δημιουργεί ένα νέο συγκρότημα τους ”asmatos” με νέους ταλαντούχους Λαρισαίους καλλιτέχνες, με σκοπό να επέμβει δημιουργικά στη σημερινή μουσική σκηνή.

Προγραμματίζει την ηχογράφηση ενός νέου άλμπουμ και τις εμφανίσεις του συγκροτήματος ”asmatos” σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Από την άνοιξη του 2011 επανήλθε στο χώρο του τραγουδιού, με περιορισμένες live εμφανίσεις σε συνεργασία με το συγκρότημα ”asmatos”. Παράλληλα ξεκίνησε, να δουλεύει μία νέα δισκογραφική δουλειά με τους μουσικούς Γιάννη Λιονάκη και Θανάση Ζαχαρόπουλο, παλαιά μέλη του συγκροτήματος «Αντιβίωση», με σκοπό την επανένωση του συγκροτήματος, που θα εμφανιστεί το 2012 σε διάφορες μουσικές σκηνές, συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα νέα και τα παλιά τραγούδια τους.

Στην περιοχή της Λάρισας ξεκινάει τις εμφανίσεις σε μικρές σκηνές δημιουργώντας όπως ο ίδιος μοναδικά γνωρίζει ”καλλιτεχνικά δρώμενα”.

Ο «Χορίαμβος» είναι η αρχή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ