Όχι στο χαράτσι στα ακίνητα

Το ΠΑΜΕ, το ΕΚΝΛ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 28/3/2012 νέα αγωνιστική κινητοποίηση στη ΔΕΗ, με αίτημα να καταργηθεί το εξοντωτικό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Απαίτησαν επίσης να μην γίνει καμία διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι και σε όσους άνεργους ή απλήρωτους από τη δουλειά τους δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Κατέθεσαν επίσης 350 νέους λογαριασμούς που δεν πληρώθηκε το χαράτσι, φτάνοντας συνολικά τους 2.500 περίπου λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής του νομού αναφέρουν:

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι είναι παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, σε όποιον δεν πλήρωσε το χαράτσι, είναι απόδειξη ότι ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.  Τώρα αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει πιο μαζικός και πιο αποφασιστικός. Με τον σκληρό και επίμονο αγώνα μας μπορούμε να ακυρώσουμε το χαράτσι.

Καλούμε το λαό να μην τρομάζει από τις απειλές της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία της.

Το ΠΑΜΕ, το ΕΚΝΛ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ που αποτελούν την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Ν. Λάρισας, καλούν το λαό να δώσει ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε, στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν όμως το λαό να τα πληρώσει. Να πούμε μαζί δυνατά: Τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη και η Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά Εργατικά Σωματεία, οι ΕΒΕ στους Συλλόγους τους, οι αγρότες στους Αγροτικούς Συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που έχουμε συγκροτήσει σε Συνοικίες και Χωριά. Οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και γειτονιά, ώστε να εκφραστεί πολύμορφα η άρνηση και η αλληλεγγύη.  Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς είσπραξης.

Να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Τώρα είναι ώρα και ανάγκη να δείξει ο λαός τη μεγάλη του δύναμη. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Οργανωθείτε σε κάθε συνοικία, πολυκατοικία, οικοδομικό τετράγωνο, δρόμο. Όταν εμφανισθεί συνεργείο για διακοπή ρεύματος ξεσηκώνουμε την γειτονιά και το εμποδίζουμε. Τηλεφωνείστε στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της συνοικίας ή το Εργατικό Κέντρο (2410 250708, 532459)”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ