Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στο δήμο Κιλελέρ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον Δήμαρχο Κιλελέρ και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κ. Ρίζο Κομήτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Στέλιος Καραφέριας, ο Γιώργος Μίγας, η Εύη Μιχαήλ και  η Ευγενία Μπουρνόβα. Ο Δήμαρχος εξέθεσε μερικά από τα βασικά προβλήματα του δήμου Κιλελέρ αλλά και των αγροτικών δήμων γενικότερα.

Ο κ. Κομήτσας αναφέρθηκε ειδικότερα στην δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων του Δήμου από την πλευρά της πολιτείας παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κιλελέρ πήρε το κόστος της συνένωσης σχολικών μονάδων συμπράττοντας στην προσπάθεια εξορθολογισμού και βελτίωσης των σχολείων προς όφελος των μαθητών. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα που θέτει η απαξίωση των εκπροσώπων συλλογικών οργάνων και αιρετών της αυτοδιοίκησης λόγω της άκριτης αντιμετώπισής τους ως εμπλεκομένων με τη διαφθορά χωρίς πραγματική γνώση των θεμάτων αυτοδιοίκησης.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ καταρχήν συνεχάρη τον κ. Δήμαρχο για το έργο που επιτελείται στον δήμο και ιδιαιτέρως για τις καλαίσθητες κτιριακές εγκαταστάσεις του δημαρχείου αλλά και των πέριξ κτιρίων. Διαβεβαίωσε επίσης τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που τρέφει στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης  παρά τις όποιες εξαιρέσεις που ωστόσο επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι οι δημοτικές αρχές δίνουν ένα σημαντικό αγώνα για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των αγροτικών δήμων που καλούνται να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο για την έξοδο από την κρίση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ