ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «ΦΙΛΑΡΓΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Πρόσκληση συμμετοχής στα ‘’ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ’’ μία διοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με πάρα πολλούς άλλους φορείς, για δύο πρωινές παραστάσεις την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 δέχθηκε η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου με το θεατρικό έργο “ο Φιλάργυρος” του Μολιέρου.

Η διοργάνωση «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας Θράκης) και του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου  παρουσίασε το θεατρικό έργο του Μολιέρου ”ο Φιλάργυρος” σε τρεις παραστάσεις. Η πρώτη παράσταση ήταν την Τετάρτη 3 Μαΐου (για τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας), η δεύτερη το Σάββατο 13 Μαΐου και η τρίτη παράσταση την Κυριακή 14 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ, όλες  στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου (πρώην ΜΑΞΙΜ)

Κατά κοινή ομολογία όλων το κοινό έφυγε ενθουσιασμένο από την καταπληκτική δουλειά που έκαναν οι μαθητές και οι υπεύθυνες καθηγήτριες.

“Τα  όμορφα λόγια και οι ευχαριστίες που εισπράξαμε όλοι ήταν συγκινητικές για εμάς αλλά και σοβαρό κίνητρο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε.

Εμείς οι υπεύθυνες καθηγήτριες καθώς και οι μαθητές που συμμετέχουν, αλλά και ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνουν οι παραστάσεις αυτές.

Ευχαριστούμε λοιπόν το Σύλλογο Γονέων &  Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου για την οικονομική στήριξη, αλλά και την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους, το Δήμο Τυρνάβου για την διάθεση  χώρων για τις πρόβες και τις παραστάσεις αλλά και τη στήριξη όπου και όταν χρειάστηκε, τον Μπεκίρη Αλέξη που αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στα χτενίσματα και το μακιγιάζ των παιδιών  και την κ.Ψύρρα Ελένη που μας παραχώρησε τα κοστούμια και τον μαθητή Χαλούλη Ηλία που έπαιξε σαξόφωνο”, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνες καθηγήτριες.

 Οι μαθητές που συμμετέχουν:

1.Πλιάκα Αθανασία-Λίζα

2.Λελέκης Αθανάσιος-Βαλέριος

3.Τέγος Γεώργιος-Κλεάνθης

4.Γκανάστιου Αικατερίνη-Σαΐτας

5.Κουγιαγκάς Γεώργιος-Αρπαγκόν (Φιλάργυρος)

6.Ταρλαή Ουρανία-Φροσύνη

7.Αρλέτος Θεόδωρος-Γαλέος

8.Γράβαλου Παρασκευή-Κλαυδία

9.Πέρπερας Αλέξανδρος- κυρ-Γιάκουμος

10.Μπάρδα Ελευθερία-Μαριάννα

11.Δερπάνης Νικόλαος-Αστυνόμος

12.Μακαγιός Γεώργιος-κύριος Ανσέλμ

13.Γκουλέτσα Αντιγόνη-(χορός)

14.Γκόρκου Δήμητρα-(χορός)

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Μπαλάφα Ευγενία ΠΕ 11

Παπαϊωάννου Ευδοκία ΠΕ 01

Κουτσιμανή Σουλτάνα ΠΕ 16

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ