ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Ανοικτή Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό απέστειλε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Περιφερειάρχα,
Όπως γνωρίζετε, το δημοτικό διαμέρισμα του Δαμασίου αποτελεί έναν ζωντανό οικισμό 1.500 περίπου κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επιδεικνύοντας αξιομνημόνευτες παραγωγικές ικανότητες.

Όμως, μολονότι το Δαμάσι ως οικισμός θα μπορούσε να έχει μια θαυμαστή αναπτυξιακή προοπτική, λόγω κυρίως του ευφόρου κάμπου και των πλουσίων υδατικών αποθεμάτων που διαθέτει,αντιμετωπίζει μια ιδιάζουσα κατάσταση στασιμότητας, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στην έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που επιφέρει μια σειρά προσκομμάτων στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του οικισμού και στην ευζωία των κατοίκων του.

Έτσι, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η λειτουργία αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού συγκροτεί απαραίτητη προϋπόθεση ευμάρειας και

ανάπτυξης του οικισμού για τέσσερεις κυρίως λόγους: Πρώτον, θα διασφαλισθεί η υγεία των κατοίκων, δεύτερον θα προστατευθεί το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας, τρίτον θα αυξηθούν οι αξίες των ακινήτων εντός του οικισμού και τέταρτον θα παρακινηθούν νέα ζευγάρια να χτίσουν το σπιτικό τους στο χωριό, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία μέσω της οικοδομικής δραστηριότητας.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, και το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το μέλλον του Δαμασίου, θεωρώ οτι θα προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ένταξη του προτεινομένου έργου στο εν εξελίξει ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Σας πληροφορώ, μάλιστα, ότι οι κάτοικοι του Δαμασίου προσβλέπουν στην προσωπική σας εμπλοκή επί του θέματος, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια αναφυόμενα προβλήματα, δεδομένου ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας και ως τέτοιο θα πρέπει τάχιστα και άνευ  χρονοτριβής να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ