Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ G. PUCCINI “MADAMA BUTTERFLY” ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος, η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος παρουσιάζει την όπερα του Giacomo Puccini “Madama Butterfly” στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση είναι μέρος των εκπαιδευτικών πρότζεκτ της ΕΛΘΕ (Opera da Camera Oscura) και συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Ο Φίλιππος Μοδινός κάνει την μουσική προετοιμασία και συνοδεύει στο πιάνο. Μουσική διεύθυνση, ως μέλος του Opera da Camera Oscura, ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης. Την σκηνοθεσίαυπογράφει η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Τα κοστούμια είναι ευγενική χορηγία της Τζένη Δριβάλα. Σκηνικά: Skull of Yorick Productions.

Υπόθεση: Η δεκαπεντάχρονη Γκέισα Cio-Cio San αγοράζεται από τον αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού, F. B. Pinkerton ο οποίος και την παντρεύεται, όμως φεύγει αμέσως μετά τον γάμο και επιστρέφει μετά από 3 χρόνια παντρεμένος με την Kate, μη γνωρίζοντας ότι εν τω μεταξύ η νεαρή Ιαπωνέζα έχει γεννήσει ένα αγοράκι, που είναι γιος του.

Η Cio-Cio San, πιστή στους όρκους του γάμου και ερωτευμένη ακόμη όλον αυτόν τον καιρό με τον Pinkerton, αναγκάζεται να παραδώσει το παιδί στην καινούργια του οικογένεια προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον του. Η ίδια αυτοκτονεί, κάνοντας “Χαρακίρι”, προκειμένου να μην χρειαστεί να επιστρέψει ποτέ πια στο επάγγελμα της Γκέισας.

ΚΑΣΤ

Cio-Cio San: Ingegjerd Bagøien Moe

  1. B. Pinkerton: John Rownan

Suzuki: Bronwen Stephens

Sharpless: Γιάννης Νάκος

Goro: John Haque

Yamadori: John Rownan

Kate Pinkerton: Jasmine Adrian-Dawson

Η μητέρα της Cio-Cio San: Megan O’Leary

Η θεία της Cio-Cio San: Μαρίζα Αναστασιάδη

Ο εκπρόσωπος του Αυτοκράτορα: Μάριος Νόσιος

Χορωδία: Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Μαρίζα Αναστασιάδη, Megan O’ Leary, Jasmine Adrian-Dawson, Bronwen Stephens.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ