Τέρενς Κουίκ: Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» θα κυβερνήσουν

Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορέσει α κυβερνήσει μετά τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, εξέφρασε  από τη Λάρισα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και γνωστός δημοσιογράφος Τ. Κουίκ, υπενθυμίζοντας ότι το 2002 στη γειτονική Τουρκία που επίσης βρισκόταν σε κλοιό του ΔΝΤ κανείς δεν πίστευε ότι το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν θα κέρδιζε τις εκλογές και θα κυβερνούσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» δεν πρόκειται να συνεργαστούν με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και με όλους εκείνους που προσκύνησαν στους δανειστές.

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι στο θέμα που έχει προκύψει περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, έγινε «μπακλαβαδοποίηση» της δήλωσης του κ. Καμμένου και ξεκαθάρισε ότι με το κόμμα της αριστεράς μπορεί να υπάρχει κάποια κοινή συνισταμένη σε θέματα οικονομίας, υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές στα εθνικά θέματα αλλά και στα θέματα της μετανάστευσης που κάνουν αδύνατη την όποια προοπτική συνεργασίας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Λάρισα παρουσίασε και πτυχές της πρότασης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Όπως ανέφερε το κόμμα του θα κάνει έρευνα, ανάλυση και καταγραφή του χρέους, ενώ αναρωτήθηκε γιατί κανείς πολιτικός και κυρίως τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν σε αμφισβήτηση του ύψους του χρέους.

Επίσης υπογράμμισε ότι θα προωθηθεί η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που προβλέπει ασυλία των βουλευτών και σημείωσε ότι θα καταργηθούν όλα τα προνόμια των βουλευτών απέναντι στη δικαιοσύνη. Πάντως άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα, ενώ θα επανέλθει στο τραπέζι των ελληνικών διεκδικήσεων το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αναφορικά με τη συνολική πρόταση εξόδου από την κρίση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σημείωσε ότι θα αναρτηθεί σήμερα στο διαδίκτυο για διαβούλευση.

Τέλος ο κ. Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα μπήκε στην πολιτική ατζέντα των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Πάντως διευκρίνισε ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ένα απλό πρόβλημα αλλά θέμα εθνικής ασφάλειας και πρότεινε να συγκρουστεί η χώρα σε επίπεδο Ε.Ε. ζητώντας άμεσα την κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2» αφού δεν μπορεί να γίνει η χώρα η χωματερή της Ε.Ε. σε θέματα μεταναστών.

«Αν δεν αγκαλιάσει η Ευρώπη το αίτημα της χώρας, τότε πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας» έστειλε το μήνυμα ο Τέρενς Κουίκ, που στις εκλογές θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».       

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ