Στο πλευρό των μαθητών του 1ου ΤΕΕ Ε.Α. η Ρ. Καραλαριώτου

Μία ενθουσιώδη υποδοχή, με όλη την ειλικρίνεια και την αθωώτητα της ψυχής τους, επεφύλαξαν οι μαθητές του 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, στη Γιάννουλη, στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφτηκε το σχολείο ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Με χειροκροτήματα και  αγκαλιές ανταπέδωσαν την πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη να τους μοιράσει δώρα στο κατανυκτικό πνεύμα των άγιων ημερών που διανύουμε.

Η κ. Καραλαριώτου, συγκινημένη από τη θέρμη των παιδιών, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, καθώς και με τους διδάσκοντες του σχολείου, και να ανταλλάξουν ευχές.

Η διευθύντρια του ΤΕΕ κ. Σύρμω Λίταινα ευχαρίστησε θερμά την αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις καθημερινές μας προσπάθειες για να  κάνουμε πιο όμορφη και πιο δημιουργική τη ζωή των παιδιών μας σας έχουμε πάντα δίπλα μας και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό».

Από τη μεριά της, στο χαιρετισμό της, η κ. Καραλαριώτου εξήγησε το «σκεπτικό» της χθεσινής δράσης, τονίζοντας: «Η επίσκεψή μας έρχεται σαν συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης που είχαμε πραγματοποιήσει στο σχολείο τα Χριστούγεννα μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, από την οποία και αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή, με ασφυκτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Όμως αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο. Αυτές τις άγιες ημέρες πρέπει να δείξουμε ακόμη πιο έντονα αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τα  παιδιά. Τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες είναι τα παιδιά που πρέπει να αγκαλιάσει όλη η κοινωνία. Είναι τα δικά μας παιδιά. Είναι για μένα μεγάλη τιμή  και χαρά να παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας.  Σε αυτή την εποχή της  οικονομικής κρίσης, θα αγωνιστούμε πιο σκληρά και με τους πόρους που διαθέτουμε   θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές για να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας. Ας μην αρνηθούμε την βοήθεια που μπορεί να δώσει ο καθένας από μας. Συγχαίρω και θαυμάζω τους μαθητές, τους  εκπαιδευτικούς,  αλλά και  τους γονείς, για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλετε από κοινού. Η σημερινή μας πρωτοβουλία να προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο στα παιδιά, έχει να κάνει με την πεποίθησή μας ότι μέσα από μικρά πράγματα μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη χαρά. Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Εσείς τα παιδιά έχετε για εμάς τη μεγαλύτερη προτεραιότητα  και θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε το έργο σας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχετε μόνο φίλους».

Στη συνέχεια η κ. Καραλαριώτου, μαζί με τις Περιφερειακούς  Συμβούλους κ. Μαρία Μαμάρα και  Ράνια Σταφύλη, καθώς και  τις κυρίες της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης Π.Ε. Λάρισας κ. Βάσω Φώλια, Ελένη Αστάρα, Μαρία Σπύρου, Δήμητρα Τουρσουνίδου και Ελένη Κατσαντώνη,  μοίρασαν  δώρα στα παιδιά του ΤΕΕ, τα οποία την ευχαρίστησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο για την ευγενική της πρωτοβουλία και της προσέφεραν με τη σειρά τους με όλη τους την αγάπη μία πασχαλινή λαμπάδα που δημιούργησαν  στο εργαστήρι του σχολείου τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ