Η υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζει περισσότερο τη Ρωσία

Η Ρωσία πλήττεται από την παγκόσμια υπερθέρμανση περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, λένε οι μετεωρολόγοι. Κατά τα τελευταία 35 χρόνια, η μέση θερμοκρασία στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 1,5 βαθμούς, ενώ ο μέσος όρος σε όλο τον κόσμο είναι 0,8 βαθμούς…

Ο Aleksey Kokorin, επικεφαλής της υπηρεσίας του WWF Ρωσίας λέει ότι “παρόλο που η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει αργά, τα πραγματικά άλματα των θερμοκρασιών είναι 10 φορές μεγαλύτερα. Ο αριθμός των ανησυχητικών κλιματικών φαινομένων αυξήθηκε κατά δύο φορές.”

Σε ορισμένα τμήματα της Ρωσίας τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά. Στην Αρκτική οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί 1,5 έως δύο φορές περισσότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

«Η πληροφορία αυτή πρέπει να γίνει κατανοητή από τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση» πιστεύει ο Kokorin. “Έτσι, οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται για αστείο ή για υπερβολές των ΜΜΕ, και ότι πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν δράση.”

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο παραπάνω ισχυρισμός έρχεται μια στιγμή που οι Μοσχοβίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τον ατελείωτο χειμώνα. Η χθεσινοβραδινή χιονοθύελλα παρέλυσε την κυκλοφορία όλη την ημέρα σήμερα, με πολλούς δρόμους να εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι.
 
Πηγή: rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ