Cookies σε σχήμα αυγού

Απολαύστε τα cookies σε σχήμα αυγού:

1 φλιτζάνι βούτυρο

1-1/4 φλιτζάνια ζάχαρη

3 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμύγδαλου

3-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο:

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη     

1 κουταλιά της σούπας μαρέγκα σε σκόνη

1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου

Υγρές χρωστικές τροφίμων

Παστέλ κορδέλα, προαιρετικά

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ρίχνετε μέσα και τα εκχυλίσματα. Ανακατεύετε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα βουτύρου.  Το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ή μέχρι να γίνει εύκολο να το πλάσετε.

Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη. Κόψτε τη ζύμη με ένα αλευρωμένο κόπτη μπισκότων σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα. Κάντε μια τρύπα στην άκρη κάθε «αυγού» πιέζοντας με ένα πλαστικό καλαμάκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βάλτε τα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

Για το γλάσο, κοσκινίστε ζάχαρη άχνη και σκόνη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το νερό, το εκχύλισμα, και λίγη χρωστική τροφίμων αν θέλετε. Χτυπήστε τα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μετά στην υψηλή για 5 λεπτά.

Γεμίστε μια πλαστική σακουλίτσα με 1 φλιτζάνι από το γλάσο. Κόψτε μια μικρή τρύπα στη γωνία της σακούλας, και ζωγραφίστε τα μπισκοτάκια. (Αν θέλετε να ρέει πιο εύκολα το γλάσο, ρίξτε λίγες σταγόνες νερού και ανακατέψτε, πριν το βάλετε στη σακουλίτσα). Αφήστε τα να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε μια μικρή κορδέλα σε κάθε ένα μπισκοτάκι και να τα κρεμάσετε στο δένδρο του Πάσχα.   

 Καλή επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ