Δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν πάνω από το μισό της περιουσία τους

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 81 δισεκατομμυριούχοι που έχουν δεσμευτεί να δώσουν τουλάχιστον το μισό των περιουσιών τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και έχουν υπογράψει το «Giving Pledge» (=Δεσμεύομαι) του Bill Gates και του Warren Buffett

Ο Buffett, συν-ιδρυτής του «Giving Pledge» και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, δήλωσε σε δελτίο Τύπου: “Όλοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, αλλά μοιράζονται την κοινή επιθυμία να δουν θετικές αλλαγές στον κόσμο μας.”

Ο Blank περιγράφει την επιθυμία του να αντιμετωπίσει το χάσμα πλούτου της χώρας του:

«Οι ανάγκες στην κοινωνία μας είναι τώρα πιο μεγάλες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μου. Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Αμερική μεγαλώνει. Η Φιλανθρωπία από μόνη της δεν μπορεί να διορθώσει στο σύνολό της την κοινωνική αδικία στη χώρα μας ή στον κόσμο. Μπορεί, ωστόσο, να εμπνεύσει την καλή θέληση, να δώσει ώθηση στην καινοτομία και να αποτελέσει εμπνευσμένη ηγεσία.”

Οι Gates και Buffett, οι -δεύτερος και τρίτος, αντίστοιχα- πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg, ξεκίνησαν το “Giving Pledge» ως μια πρόσκληση προς τους πλουσιότερους της χώρας τους – μόνο τους δισεκατομμυριούχους – για να δώσουν περισσότερο από το μισό των χρημάτων τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που υπέγραψαν είναι ο Mark Zuckerberg.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του Buffett ότι έχει καρκίνο του προστάτη.

Πηγή: huffingtonpost

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ