Παρακολουθώντας πορνό «μικραίνει» ο εγκέφαλος

Όταν κάποιος παρακολουθεί πορνό, μέρη του εγκεφάλου του σβήνουν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ερευνητές από την Ολλανδία βρήκαν οτι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την επεξεργασία οπτικών εικόνων όταν κάποιος παρακολουθεί  πορνό. Αυτός σημαίνει ότι δίνει λιγότερη προσοχή σε ό, τι συμβαίνει στην οθόνη…

Χρησιμοποιώντας τομογραφία ΡΕΤ μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα δώδεκα γυναικών, ετεροφυλόφιλων, πριν την εμμηνόπαυση, σε ορμονική αντισύλληψη, καθώς έβλεπαν “φιλικές προς τις γυναίκες” πορνογραφικές ταινίες. Στις γυναίκες έδειξαν και ένα βίντεο για τα τροπικά ψάρια.

Η τομογραφία έδειξε οτι πολύ λιγότερο αίμα αποστέλλεται στον πρωτογενή οπτικό φλοιό, όταν βλέπουν πορνό, ενώ το αντίθετο συμβαίνει, όταν βλέπουν το βίντεο για τα ψάρια.

Πώς εξηγείται αυτό; Πιθανώς ο εγκέφαλός μας αναγνωρίζει την ερωτική πορεία του τι βλέπουμε, ξέρει τι θα επακολουθήσει, και έτσι στέλνει το αίμα σε άλλα μέρη του σώματος αντί στη ζώνη οπτικής επεξεργασίας του εγκεφάλου.

Με λίγα λόγια: Ok, δεν θα φυτρώσουν μαλλιά στις παλάμες σας, αλλά ίσως η μαμά σας είχε δίκιο όταν σας έλεγε ότι θα τυφλωθείτε…

Πηγή:Slate

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ