ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ολοκληρώνεται το Σάββατο στη Λάρισα η διημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και θέμα τη διαμεσολάβηση.

Οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές της διαμεσολάβησης ως υποχρεωτική προδικασία προσφυγής στη Δικαιοσύνη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των εισηγήσεων διακεκριμένων ομιλητών, ενώ στην τελετή έναρξης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΔΣΛ Ν. Μπασδέκη και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) Ν. Κανελλόπουλος.

“Καλούμαστε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διάδοση και εμπέδωση της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας πλέον τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές που παρουσιάζει στη χώρα μας η εναλλακτική επίλυση των διαφορών”, τονίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην έναρξη της διημερίδας,

ενώ οι διακεκριμένοι εισηγητές στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη της κοινωνίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας για ένα νέο και σύγχρονο σύστημα επίλυσης των διαφορών σε συνδυασμό με τη σταδιακή αλλαγή  κουλτούρας στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι “συγκρούσεις” σε κάθε πεδίο της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ