«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini στη Λάρισα

Το Σ.Μου.Θ. ( Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου) σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.), τον Σύλλογο Φίλων Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. (Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων) και τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας στο πλαίσιο της συνεχούς και συνεπούς προσφοράς πολιτιστικού έργου στην πόλη της Λάρισας, διοργανώνει και πραγματοποιεί τον Μάιο την παραγωγή της δημοφιλούς όπερας «Ο Κουρέας της Σεβίλλης».

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini θα παρουσιαστεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τον Μάιο. Η παραγωγή αυτή συνενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της βραβευμένης – από την  Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών- «Carmen».

Πρεμιέρα: 11 Μαΐου. Παραστάσεις: 12, 13, 17 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.

Πληροφορίες & κρατήσεις: 6943 956171

Έναρξη προπώλησης από 2 Μαΐου στο ΔΩΛ (11π.μ. – 2 μ.μ. & 6 – 9 μ.μ.)

Τιμές εισιτηρίων: 22 € (α’ ζώνη), 17 € (β’ ζώνη), 12 € (γ’ ζώνη)

Πρωταγωνιστούν:

Νίκος Στεφάνου: Αλμαβίβα

Μελίνα Πασχαλίδου: Ροζίνα

Γιώργος Τζιουβάρας: Φίγκαρο

Γρηγόρης Πυριαλάκος: Μπάρτολο

Μιχάλης Κατσούλης: Μπαζίλιο

Βίκυ Μπακλαβά:Μπέρτα

Αστέριος Τσέτσιλας: Φιορέλο

Χρήστος Γκακούδης: Οφιτσιάλ (Αξιωματικός)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης

Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης & Δημήτρης Κτιστάκης

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Εικονική σκηνογραφία (σχεδιασμός): Γιάννης Πέτρου

Εικονική σκηνογραφία (προγραμματισμός): Ρίζος Χαλιαμπάλιας

Φωτισμοί – Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς

Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Κούστα

Βοηθός σκηνοθέτη: Αποστόλης Λύγδας

Φροντιστής ορχήστρας: Θάνος Κυρίδης

Γραμματειακή υποστήριξη ορχήστρας: Βαρβάρα Βασιλάκη

Δημιουργικό εντύπων: Labrouli’s Creative

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini, (Il barbiere di Siviglia) είναι μια όπερα Buffa σε δύο πράξεις του Gioachino Rossini, με λιμπρέτο του Cesare Sterbini. Το λιμπρέτο βασίστηκε στην κωμωδία του Pierre Beaumarchais Ο κουρέας της Σεβίλλης (1775), η οποία ήταν αρχικά μια Opéra Comique, ή ένα μείγμα πρόζας με μουσική. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1816, στο Teatro Argentina, της Ρώμης. Ήταν μία από τις πρώτες ιταλικές όπερες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική και έκανε πρεμιέρα στο πάρκο Theater της Νέας Υόρκης στις 29 Νοεμβρίου 1825. Ο Κουρέας του Ροσίνι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής κωμωδίας, και έχει περιγραφεί ως η «Όπερα Buffa» από όλες τις Όπερες Buffa, ακόμη και μετά από διακόσια χρόνια, η δημοτικότητά της στην σύγχρονη σκηνή όπερας, επικυρώνει το μεγαλείο της.

Ο «Κουρέας» του Ροσίνι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής κωμωδίας, και έχει περιγραφεί ως η «Όπερα Buffa» από όλες τις Όπερες Buffa, ακόμη και μετά από διακόσια χρόνια, η δημοτικότητά της στην σύγχρονη σκηνή όπερας, επικυρώνει το μεγαλείο της.

Η ιστορία: Ο κόμης  Almaviva, ερωτεύεται μια νεαρή ορφανή, τη  Rosine, και θα κάνει τα πάντα για να την κερδίσει από τον Bartolo, παλιό καθηγητή του, που ήθελε από πάντα να την παντρευτεί. Ενώ μεταμφιεσμένος, προσπαθεί να υλοποιήσει το σχέδιό του, πέφτει πάνω στον πρώην υπηρέτη του τον Figaro, ο οποίος θα τον βοηθήσει στα σχέδιά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ