Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποδέχεται την πρόταση για κυβερνώσα Αριστερά

Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα τις δώσει ο λαός για παρέμβαση  στις μετεκλογικές διαδικασίες είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά. Είναι ανοικτή  σε συνεργασίες με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις… για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών, υποστήριξε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης.

Οπως εξήγησε οι προϋποθέσεις που θέτει η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι:

Σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα

Φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα  πρόσωπα για την εφαρμογή του

 “Την πρόταση μας αυτή την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και την στηρίζουμε σε μια  πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση :

Συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ.

Παράλληλη δέσμευση για απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με αναθεώρηση του στη βάση των τροποποιήσεων και του προγραμματικού πλαισίου άμεσων παρεμβάσεων που προτείνουμε.

Εμμονή στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής με την παθητική αποδοχή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας. Το ίδιο μια αντιμνημονιακή ρητορική που ουσιαστικά προτείνει άμεση χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή ενώ ανοίγει παράλληλα τον ολισθηρό δρόμο για  συμπτώσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα ακραία πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα. Η πρόταση μας προϋποθέτει σοβαρές μετατοπίσεις προγραμματικού χαρακτήρα από τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται και αυτό θα διευκολυνθεί από την αλλαγή των συσχετισμών. Η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ δεν αποτελεί στενό εγωιστικό κομματικό στόχο αλλά  ανοίγει τον δρόμο για στέρεες και βιώσιμες συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση”, αέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι το κόμμα πιστεύει πως υπάρχει επιλογή για μια άλλη Ελλάδα. Η χώρα έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες όχι μόνο να αποφύγει την κατάρρευση, αλλά να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Δεν μας αρμόζει μια κοινωνία διαλυμένη. Δεν μας αρμόζει μια νέα γενιά χωρίς όνειρα. Δεν μας αρμόζει ένας λαός χωρίς αισιοδοξία.

Γνωρίζουμε τα λάθη, γνωρίζουμε τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, γνωρίζουμε τις ανάγκες της συγκυρίας. Με πρόταση και πρόγραμμα διεκδικούμε την ριζική ανατροπή και την αλλαγή πορείας της χώρας. Χρέος μας ο διαρκής αγώνας. Στόχος μας η νίκη.

 Ειδικότερα για τα προβλήματα της Θεσσαλίας ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε καταρχήν στην υποβάθμιση που παρατηρείται στο δημόσιο σύστημα υγείας και τόνισε την ανάγκη προστασίας και  ενίσχυσης του ΕΣΥ άρα και την εξασφάλιση της λειτουργίας τόσο του Γενικού όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που απασχολούν εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και είναι απαραίτητα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο Νομό Λάρισας

-Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα ζητήματα της αγροτικής ανάπτυξης και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος  και την εξασφάλιση της ρευστότητας μέσω της ΑΤΕ καθώς και την επιστροφή του ΦΠΑ. Τόνισε το δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για την έγκαιρη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών αλλά και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων ενώ επεσήμανε την ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και την παραγωγή επώνυμων προϊόντων ή προϊόντων ονομασίας προέλευσης. Εξήρε το ρόλο της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του νομού Λάρισας στον ρόλο της τόσο στην αγροτική οικονομία όσο και στην ανάδειξη ζητημάτων προστασίας του περιβάλλοντος αφού ο Κίσσαβος που έχει χαρακτηριστεί ως βοτανικός κήπος της Ευρώπης διαθέτει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα της Ελλάδος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ