Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές γιατί μόνο αυτό βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος και μπορεί να διασφαλίσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται η χώρα», σημείωσε την Κυριακή στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός να βρεθεί και πάλι στην κυβέρνηση. «Οποιοι νομίζουν ότι βρέξει – χιονίσει την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρόθυμο να κυβερνήσει με οποιονδήποτε, υπό οποιεσδήποτε όρους, γιατί δεν μπορεί να καθίσει μακριά από την εξουσία, είναι απολύτως γελασμένοι», υπογράμμισε με νόημα ενώ έστειλε και μηνύματα λέγοντας:

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί μόνος του να έρθει να δοκιμάσει να το αποδείξει. Βέβαια είναι κρίμα να το αποδείξει στου «κασίδη το κεφάλι». Ενώ έριξε και το γάντι λέγοντας: «όποιος νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του να έρθει να το αποδείξει. Αν οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις νομίζουν ότι έχουν κοινό παρονομαστή για να κυβερνήσουν την χώρα ας ζητήσουν καθαρή εντολή από τον λαό να κυβερνήσουν. Όχι όμως να καθοδηγούν από το πάγκο».

Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία του ολοκληρωμένου Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης, με έντονη διάθεση αυτοκριτικής, αλλά και κριτικής απέναντι τόσο στην ΝΔ όσο και στα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι την άλλη Κυριακή παίζονται πολλά, κρίνεται η πορεία του τόπου για πολλά χρόνια και το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων, προσθέτοντας ότι αυτές τις μέρες διαμορφώνονται οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων.

Κατηγόρησε και πάλι τον Α. Σαμαρά για «αλαζονική συμπεριφορά» καθώς δεν έχει καταλάβει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και απειλεί με επανάληψη των εκλογών, λέγοντας μάλιστα ότι η συμπεριφορά του αυτή τείνει να έχει τάσεις επιδημίας και εξέφρασε την έκπληξη του που και ο Φ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των εκλογών και σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη μη κατάθεση της εντολής ζητώντας του να διαβάσει το Σύνταγμα. «Ας σεβαστούμε τουλάχιστον την Δημοκρατία πρόσθεσε. Ας μην μετατρέψουμε το πολιτικό μας πρόβλημα σε δημοκρατικό. Μας φθάνει ο εκφασισμός που επιχειρούν εκείνοι που είναι λάτρεις του ναζισμού και της 21ης Απριλίου» υπογράμμισε.

 

Το πρόγραμμα

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι διαπίστωσε αδυναμία των λοιπών κομμάτων να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας στις προτάσεις του. Τόνισε δε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συγκροτήθηκε με απόλυτη ασφάλεια ως προς τις προτάσεις του, καθώς τα στοιχεία του είναι μετρημένα υπάρχει συστηματικότητα και δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξαναγίνει ένα θεσμικά κυρίαρχο κράτος και ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Σχετικά δε με το αγροτικό ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο θα ξεκινήσει από την επιστροφή στην ύπαιθρο και την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής. Αυτή σχολίασε θα σώσει και πάλι την Ελλάδα. Στην ύπαιθρο θα βρούμε την προστιθέμενη αξία που μας λείπει. Και, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι δεν κινδυνεύει η γη κανενός αγρότη που την έχει δώσει ως «εμπράγματη ασφάλεια» και ακόμη ότι τα αγροτικά εφόδια θα μπουν στο ενιαίο φορολογικό σύστημα με τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή του ΦΠΑ.

 

Όπως υποστήριξε το ζητούμενο των εκλογών είναι να υπάρχει μία Κυβέρνηση τέτοια ώστε η χώρα να πορευτεί με ασφάλεια έξω από την κρίση. Τέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ στα μέτρα του Ιουνίου λέει όχι σε νέους φόρους, όχι σε  νέες περικοπές σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους όχι σε οριζόντιες περικοπές και ναι σε διαπραγμάτευση για 3 αντί 2 χρόνια εφαρμογής προκειμένου να γίνει πιο ήπια και πιο φιλικά.

Αφού παρουσίασε τους υποψήφιους ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά:

 «Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε. Ήρθε η ώρα των πολιτών, της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ