«ΛΥΓΙΣΕ» ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ/ΦΑΡΟΣ

Το πάλεψε αλλά «λύγισε» στο τέλος ο Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος που στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γνώρισε την ήττα στο Ρέθυμνο από την τοπική ομάδα με σκορ 91-84.

Αγωνιζόμενος με πολλά προβλήματα ο Γυμναστικός και με τους Σάφτενααρ, Μαραγκό, Βαβάτσικο και Διαμαντάκο ουσιαστικά απροπόνητους βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με 16 πόντους, ωστόσο επέστρεψε και με τους Μπαρτ και Μπάντερ σε καλή μέρα «ροκάνισε» τη διαφορά για να προηγηθεί στο 17’ με 36-37, κάνοντας επιμέρους σκορ 5-22, ενώ το ημίχρονο βρήκε τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ με 46-44.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα, ενώ σε ένα απίστευτο φινάλε και με το σκορ στο 85-82 ο Μπάντερ αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση 27’’ πριν το τέλος, με το Ρέθυμνο να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ και πηγαίνοντας σε βολές μέχρι το τέλος να πανηγυρίζει μια δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 46-44, 64-65, 91-84.

Ρέθυμνο (Βετούλας): Γκούντγουιν 15 (1), Μούντι 7 (2), Λι 10, Άρμστεντ 12, Χόμπσον 11 (1), Ντάνιελς 12 (1), Κώττας, Χριστοδούλου, Στεφανίδης 10 (1), Παναρετάκης, Γιαννόπουλος 14 (2).

ΓΛ/Φάρος (Σκουρτόπουλος): Μουράτος 8 (1), Σάφτενααρ 13, Παπαντωνίου 5, Κίλι 3 (1), Παπαμακάριος, Μπάλογκαν 5 (1), Μπάντερ 13 (2), Μαραγκός 4, Διαμαντάκος, Βαβάτσικος 4, Μπαρτ 29 (3).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Θ. Σκουρτόπουλος, που στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των παικτών του αλλά και το σημαντικό παιχνίδι με τον Κολοσσό που ακολουθεί.

Αναλυτικά ο κόουτς δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Τα είχε όλα. Δύναμη, πάθος ανταγωνισμό, τακτική. Νομίζω το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια και ήταν καλύτερο στις λεπτομέρειες. Έχει την εμπειρία να διαχειριστεί κάποια πράγματα καλύτερα, όσον αφορά στις επιλογές. Εμείς στο τέλος παρότι πήραμε το ριμπάουντ κάναμε ένα κρίσιμο λάθος, αλλά είναι από τα αναμενόμενα. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον. Κρατάω το καλό κομμάτι και συνεχίζουμε.

Από σήμερα κιόλας αρχίζουμε να δουλεύουμε για τον Κολοσσό. Ελπίζουμε αυτήν την εβδομάδα να είμαστε υγιείς γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά τις τελευταίες μέρες. Ο Σάφτενααρ, ο Μαραγκός, ο Βαβάτσικος και ο Διαμαντάκος έπαιξαν χωρίς καμία προπόνηση. Τους ευχαριστώ για αυτό γιατί έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο. Εμείς ελπίζουμε, μετά από μία πολύ δύσκολη και παράξενη χρονιά, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό φινάλε με την παραμονή και ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ