Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτείται κοινή δράση ενάντια στο μνημόνιο

Ανακοίνωση με αφορμή τον εορτασμό αύριο της εργατικής πρωτομαγιάς το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ νομού Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας των επιλογών των κομμάτων του μνημονίου και της τρόικας. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής;

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Τα κόμματα του Μνημονίου, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και το ΔΝΤ,, ψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση κατάφεραν ακόμη ένα πλήγμα στις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας. Μείωσαν τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα (-22%), με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των εργαζομένων σε αυτόν. Αφαίρεσαν μεγάλο μέρος του επιδόματος ανεργίας, καθιστώντας αβίωτη τη ζωή και των ανέργων που το λαμβάνουν, στέλνοντάς τους πλάι στους ήδη φτωχοποιημένους, λόγω οικονομικής ύφεσης και όξυνσης του προβλήματος της ανεργίας, μακροχρόνια ανέργους χωρίς επίδομα.

Τροποποίησαν τις εργασιακές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν έρμαια στη θέληση των εργοδοτών, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, στην αμοιβή κ.ο.κ.

Τα κόμματα του Μνημονίου, πιστά στην εντολή της ελίτ του κεφαλαίου, στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των αποδοχών της μισθωτής εργασίας σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, αν καταφέρουν τον εκλογικό τους στόχο. Από αυτή τη στόχευση απορρέει η ανάγκη να εντείνουμε τον αγώνα των εργαζομένων, για να χαλάσουν τα σχέδια των κομμάτων του Μνημονίου.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζομένους την Τρίτη 1η Μαΐου στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Νομαρχίας, να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου, πιστοποιώντας τη βούλησή τους να μη συμβιβαστούν με την ιδέα ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμβάλλει στην ανάληψη ενωτικών διαδικασιών για κοινή δράση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, μακριά από ανθενωτικές παραταξιακές λογικές, προκειμένου ο αγώνας μας να γίνει πιο αποτελεσματικός και ικανός να ανατρέψει τη λογική και το στόχο του Μνημονίου 2».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ