Β. Αλεξανδρίδου: Ο νομός Λάρισας μπορεί να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας

Με έναν μικρό απολογισμό της κοινοβουλευτικής της παρουσίας ξεκίνησε την κεντρική της ομιλία στη Λάρισα η εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Αλεξανδρίδου, υπογραμμίζοντας ότι ως νέα βουλευτής, έχοντας μόλις λίγους μήνες στο Κοινοβούλιο, προσπάθησε να εφαρμόσει την εξής αρχή: Λίγα- συγκεκριμένα λόγια, πολλή δουλειά και κυρίως αποτέλεσμα.

«Αυτό επιβάλλει η εποχή μας, αυτό αξιώνουν οι πολίτες και σωστά το αξιώνουν. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Κουράστηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να ακούν λόγια, υποσχέσεις, εξαγγελίες. Έργα αξιώνουν να δουν, συγκεκριμένες δράσεις, πρωτοβουλίες. Το κυριότερο; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ», τόνισε η κ. Αλεξανδρίδου που αναφέρθηκε στα σχέδια νόμου που κατέθεσε και στις πρωτοβουλίες που πήρε και υπέγραψε για τη μείωση των τιμών των αγαθών που είναι βασικά για κάθε οικογένεια, την ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής και τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, τη θεσμοθέτηση ενός νέου νομικού πλαισίου για τα κινήματα καταναλωτών, τη γενναία στήριξη των δανειοληπτών με ουσιαστικές ρυθμίσεις, τη θεσμοθέτηση των διάφορων κοινωνικών κινημάτων, την προώθηση προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχιας, αύξησης της απασχόλησης, στήριξης των ανέργων, στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των νέων, και τη χρηματοδότηση της Θεσσαλίας προκειμένου να καταστεί αυτάρκης στο νερό στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με προοπτική 20ετίας.

Παράλληλα τόνισε ότι σήμερα είναι πολύ βασικό να συζητήσουμε για την αναβάθμιση της Λάρισας, τη διανομή δημόσιας γης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μια δράση που έρχεται να απαντήσει σε μια αναγκαιότητα και να επιβάλλει τα όσα είπε από εδώ, από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυριανός Πρωθυπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος για την νέα αγροτική πολιτική.

Επίσης στάθηκε στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε μια σειρά θεμάτων που μπορούν να εγγυηθούν μια αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα και ειδικότερα για το νομό.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ

Θέλοντας να αναδείξει και το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικού σημείωσε με νόημα ότι  εκτός από υποψήφια, είναι και γυναίκα και μητέρα 2 κοριτσιών, που έχει αγωνισθεί για την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι μονογονεικές οικογένειες να έχουν την αντίστοιχή μοριοποίηση όπως και οι πολύτεκνες οικογένειες.

«Για τα παιδιά μου, δε χρειάζεται να σας πω, όπως και εσείς παλεύω κάθε μέρα. Και εδώ θα ήθελα να σας πω μια πρόσφατη εμπειρία μου. Πριν λίγες ημέρες περπατούσα στο κέντρο εδώ της Λάρισας, με πλησίασε μια παρέα, μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και κατευθείαν με ρώτησαν: Βάσω θέλουμε να μας πεις ειλικρινά, υπάρχει ελπίδα για εμάς σε αυτό τον τόπο; τι τους απάντησα; Ναι, τους απάντησα. Και το λέω ευθαρσώς και σήμερα.

Υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον γιατί η Ελλάδα έχει τις δύο βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό:

-Τους ανθρώπους

-Τον τόπο.

Και τους είπα, παιδιά, εσείς έχετε νέες ιδέες, έχετε τεχνογνωσία, έχετε σκέψη που δεν περιορίζεται στα πλαίσια της χώρας, γιατί το ιντερνετ και η επαφή με όλο το κόσμο σας άνοιξε το νου, αν τα παρατήσετε η χώρα θα καταρρεύσει. Είστε το σήμερα, και το αύριο».

 Η κ. Αλεξανδρίδου παρουσίασε επίσης και μια σειρά προτάσεων για την περιοχή που συνοψίζονται στα εξής:

Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των νέων

Με την προσπάθεια να ταιριάξουμε ποιότητα και καλή τιμή

Με σωστή διαχείριση Υδάτινων πόρων.

Με την τόνωση της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Με δράσεις αυξημένης φροντίδας των ηλικιωμένων, με το άνοιγμα «σπιτιού φροντίδας ηλικιωμένων».

Αφού στάθηκε στις δεσμεύσεις του κόμματός της για καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, για ανάπτυξη μηχανισμού ώστε να καταστεί η αγορά εργασίας προσβάσιμη από άτομα όλων των ηλικιών, για αξιοποίηση του εθελοντισμού, τόνισε ιδιαίτερα τις προοπτικές του νομού μέσα από την αξιοποίηση του φυσικού του κάλλους, της θέσης και του κλίματος

«Γνωρίζετε όλοι την πάνω από 20 χρόνια ενασχόλησή μου με τον τουρισμό, και πραγματικά μαζί με την αγροτική οικονομία, μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή δύναμη για την ανάπτυξη και την επένδυση στο χώρο των υποδομών μας. Και μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν μέσω του αγροτουρισμού. Εδώ η Λάρισα μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για οικονομική ανάπτυξη, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τη δημιουργία νέων εσόδων. Και, έχει δυνατότητες πολλές», κατέληξε η κ. Αλεξανδρίδου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ