Ξεκίνησε το ταξίδι της η Φλόγα

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα, στον Ναό της Ήρας στην Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο. Η πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη, με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία…

Συγκινημένος ο Σπύρος Γιαννώτης πήρε από την Πρωθιέρεια την Ιερή Φλόγα μαζί με ένα κλαδί ελιάς, ο οποίος στο μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, την παρέδωσε στον Αλέξανδρο Λούκος. Ο 19χρονος Ελληνοβρετανός είχε επιλεγεί από τους διοργανωτές του «Λονδίνο 2012» ως δεύτερος λαμπαδηδρόμος. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες, Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Ήδη η Ιερή Φλόγα βρίσκεται στην πορεία για τον Πειραιά όπου θα διανυκτερεύσει, αφού κατά την πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας περάσει από Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβο, Γαστούνη, Λεχαινά και Κόρινθο.

Το ταξίδι εντός της χώρας μας θα διαρκέσει 8 ημέρες. Συνολικά η Φλόγα θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων, διασχίζοντας 26 νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, για να καταλήξει στις 17 Μαΐου στις 19.00 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την επομένη (18/5) με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ, στην Κορνουάλη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας επί βρετανικού εδάφους.

Επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.

Το απρόοπτο της τελετής

Ένα απρόοπτο συνέβη όταν, με την ολοκλήρωση του τελετουργικού του χορού και την εμφάνιση της πρωθιέρειας στην κορυφή του Λόφου με την Ιερή Φλόγα, η οποία ήταν αναμμένη στην εστία που κρατούσε στα χέρια της, ένας ξαφνικός δυνατός αέρας την έσβησε. Χωρίς να πανικοβληθεί η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε πίσω στο Βωμό και μετά από δύο λεπτά επέστρεψε με αναμμένη και πάλι την εστία.

Περισσότερα: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ