Reuters: Κάτι παραπάνω από “sexy Alexi”…

«Ο σκληρός Έλληνας αριστερός ηγέτης είναι κάτι παραπάνω από «σέξι Αλέξης».  Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Reuters για τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και σημειώνει: «Ομολογουμένως το επίθετο «σέξι» δεν χρησιμοποιείται συχνά για τους Έλληνες πολιτικούς. Όταν όμως ο 37χρονος Αλέξης Τσίπρας, πρώην μέλος ριζοσπαστικής νεολαίας, έτοιμος να γίνει ο πιο ισχυρός άντρας της Ελλάδας, έκατσε  χωρίς γραβάτα… στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απέναντι σε μεσήλικους ηγέτες μεγάλων κομμάτων, έγινε σαφές ότι η πολιτική στην Αθήνα πρόκειται να αλλάξει».

Ο μηχανόβιος πρώην κομμουνιστής, με το θεληματικό πιγούνι, τα σκούρα πυκνά μαλλιά, το διαπεραστικό βλέμμα και την ελκυστική σύντροφο, γοήτευσε το κοινό με την υπόσχεση να του δώσει αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι είναι αδύνατον: την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ακυρώνοντας το μνημόνιο που απέτρεψε- μέχρι στιγμής- τη χρεοκοπία.

Για τους εχθρούς του- δηλαδή το σύνολο του ελληνικού πολιτικού καθεστώτος και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- είναι ένας απερίσκεπτος γητευτής, που οδηγεί τη χώρα σε σίγουρη κατάρρευση με την ψεύτικη υπόσχεση των εύκολων λύσεων.

Μετά μόλις από τρία χρόνια στο κοινοβούλιο και χωρίς προϋπηρεσία στην οικονομία ή τη δικονομία, λένε ότι θα πέσει σε βαθιά νερά σε τραπέζι με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο για τους υποστηρικτές του- των οποίων ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται- είναι ένας σωτήρας, ο μόνος ηγέτης που είναι αρκετά τολμηρός να πάρει την εξουσία από τους ακατάλληλους, γηραιότερους αρχηγούς, που παγίδευσαν το μέλλον των νέων.

Μάλιστα οι πιστοί οπαδοί του έχουν φτιάξει ένα νέο σλόγκαν για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο:

«Πάμε Αλέξη για μία Ελλάδα σέξι»!

Εκείνοι που είναι κοντά του, λένε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, έχει χαρακτηρισθεί μεθοδικός σχεδιαστής και τελειομανής, του οποίου άνοδος οφείλεται περισσότερο στη στρατηγική και τη σκληρή δουλειά του, παρά στην καλή εμφάνιση και την τύχη.

Πηγή: Reuters (epikaira.gr)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ