Η. Διώτη: Νίκη του αναπηρικού κινήματος η αναθεώρηση του ΚΕΒΑ

Με αφορμή τη δημοσίευση σε ΦΕΚ (1506/τΒ’/4-5-2012) του νέου Κώδικα Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, η εκλεγμένη βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη νίκη του αναπηρικού κινήματος η δημοσιευθείσα αναθεώρηση του ΚΕΒΑ, που ήρθε κατόπιν πολλών αγώνων και πιέσεων των Συλλόγων, Σωματείων αλλά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε δικαιωμένοι για αυτή την εξέλιξη, καθώς η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική μας θητεία, ανέδειξε, στο πλευρό των ΑμεΑ, τις μεγάλες αδικίες που επέφερε ο πίνακας προσδιορισμού αναπηρίας που είχε δημοσιευτεί τον Νοέμβριο του 2011 (ΦΕΚ 2611/τΒ’/8.11.2011) σε πάμπολλες κατηγορίες συμπολιτών μας με αναπηρία (νεφροπαθείς, διαβητικούς, θαλασσαιμικούς, πάσχοντες από κυστική ίνωση, άτομα με ΔΑΔ, με σύνδρομο Down ή Klinefelter κ.α.).

Είχαμε εξαρχής δηλώσει ότι πίσω από κάποιους μικρούς στατιστικούς δείκτες υπάρχουν οι πραγματικοί άνθρωποι και οι οικογένειές τους που υφίστανται έναν χωρίς αιτία αποκλεισμό και περιορισμό των βασικών δικαιωμάτων τους στη λειτουργικότητα, την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση, στην εργασία και στη ζωή τους εν γένει.

Φυσικά, δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε στην τρέχουσα αναθεώρηση, καθώς υπάρχουν ακόμη αδικίες που πρέπει να διορθωθούν. Θα συνεχίσουμε, πάντα σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα και τους θεσμικούς του εκπροσώπους, να αγωνιζόμαστε εντός κι εκτός Βουλής, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ