Κυβέρνηση πικραμένου…

Στις 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο. Στην κυβέρνηση θα μετέχουν – σύμφωνα με πληροφορίες- ο Φρ. Φραγκούλης (υπουργός Άμυνας) , ο Τ. Γιαννίτσης (Οικονομικών), ο Λ. Οικονόμου ( Προστασίας του Πολίτη), ο Α. Ρουπακιώτης (Εργασίας), και ο Χρ.  Γεραρής (Δικαιοσύνης)…

Την Πέμπτη αναμένεται να ορκιστούν οι βουλευτές που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου σε μια Σύνοδο υπό τον δ’ αντιπρόεδρο της απερχόμενης Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αντικείμενο την τυπική εκλογή προέδρου της Βουλής.

Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Αντιπαραθέσεις στη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας πρότεινε την παραμονή του Λ. Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, άποψη με την οποία συμφώνησε ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Αλ. Τσίπρας αντιπρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γ. Αρσένη, θέση με την οποία διαφώνησε ο Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για πολιτική επιλογή, δοθέντος ότι η Λ. Κατσέλη (σύζυγος Αρσένη) βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τελικώς συναίνεσε με την επιλογή Παπαδήμου, για να δεχθεί την αιχμή του Φ. Κουβέλη, ο οποίος του είπε ότι είχε άλλη προσέγγιση μέχρι τώρα.

Σαμαράς και Παπαρήγα διαφώνησαν για την ονοματολογία, με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να δηλώνει κατά την αποχώρηση της ότι “το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης”.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα τοποθετηθεί υπουργός στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι “αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας”.

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ