Οι πασχαλίτσες μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να μειώσουν το κόστος

Η ύπαρξη μεγάλων εκτάσεων από φυσικούς οικότοπους γύρω από τα χωράφια οδηγεί στην αύξηση του πληθυσμού της πασχαλίτσας και βοηθά τους γεωργούς να μειώσουν τη χρήση εντομοκτόνων, σύμφωνα με μελέτη του Michigan State University…

Οι πασχαλίτσες τρώνε τα βλαβερά για τις καλλιέργειες έντομα, και εκτιμάται ότι έτσι οι γεωργοί εξοικονομούν, στην Αμερική μόνο, 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, που ξοδεύονται για τα εντομοκτόνα.

Οι φυσικοί οικότοποι, οι μη καλλιεργημένες –δηλαδή- περιοχές γύρω από τα χωράφια, παρέχουν στις πασχαλίτσες τροφή και στέγη, βοηθώντας τες να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν σε περιοχές όπου είναι απαραίτητες.

Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα οφέλη από τις πασχαλίτσες, οι ερευνητές φύτεψαν λουλούδια σε όλο το μήκος, στις άκρες των χωραφιών.

Ωστόσο, οι φυσικοί οικότοποι παρέχουν ζωτικής σημασίας πόρους τροφής και στέγης και είναι πιο σημαντικοί για την καταπολέμηση των παρασίτων, δήλωσαν η Megan Woltz, MSU διδακτορική φοιτήτρια, και οι εντομολόγοι Doug Landis και Rufus Isaacs, συγγραφείς της μελέτης που εμφανίζεται στο τρέχον τεύχος του Agriculture, Ecosystems and Environment.

“Οι πασχαλίτσες διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε όλη την καλλιεργητική περίοδο, καθώς ψάχνουν για τροφή και στέγη. Έτσι και εμείς πρέπει να εξετάσουμε ποιοι πόροι είναι διαθέσιμοι για αυτά τα έντομα σε μεγαλύτερες κλίμακες.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ