ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ “ΛΕΥΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ” ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

Δείτε τί δήλωσαν οι δήμαρχοι Αγιάς, Ελασσόνας, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων

Θετική και σε σωστή κατεύθυνση κρίνεται από τους δημάρχους του νομού Λάρισας η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με την οποία εξασφαλίζεται στις «λευκές περιοχές» η πρόσβαση των κατοίκων στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας

με επιχορήγηση του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, οι περιοχές στο νομό Λάρισας που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα και θα καλυφθούν με τον νέο νόμο, ανέρχονται σε 42, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών αυτών βρίσκονται στο δήμο Ελασσόνας, Τεμπών, αλλά και στον δήμο Φαρσάλων. Επίσης αποκτούν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, με βάση το νέο νόμο, και κάποιες περιοχές του δήμου Αγιάς και του δήμου Τυρνάβου.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου σημείωσε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση αρκεί να υλοποιηθεί με τον τρόπο που πρέπει, και, πάνω απ’ όλα, να λύσει οριστικά το πρόβλημα, ένα πρόβλημα για το οποίο έχουμε γίνει κοινωνοί του, αρκετές φορές μέχρι σήμερα, εξ ου και οι ενέργειές μας προς τους παρόχους του τηλεοπτικού σήματος».

Όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου ο δήμος Ελασσόνας είναι γεωγραφικά ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ο οποίος μάλιστα, χαρακτηρίζεται από γεωγραφικά χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κατατάξουν τόσο στους ορεινούς όσο και στους μη ορεινούς δήμους της χώρας. Με βάση τα παραπάνω ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε ότι «αυτό δημιουργεί σειρά προβλημάτων, ένα από τα οποία είναι και η μη δυνατή πρόσβαση, σε ορισμένα σημεία της επαρχίας, των κατοίκων στο τηλεοπτικό σήμα, δημιουργώντας, έτσι, ανισότητες και αδικίες στον πληθυσμό της ίδιας γεωγραφικής περιοχής».

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης υποστήριξε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για μια «θετική εξέλιξη που προάγει την ενημέρωση την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό», ενώ ο δήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Κολλάτος δήλωσε ότι ο νόμος «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς αποκαθίσταται η ενημέρωση και η ψυχαγωγία μέσω της τηλεόρασης σε “μειονεκτικές ” περιοχές της χώρας».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το νόμο για την κάλυψη των περιοχών του δήμου με τηλεοπτικό σήμα, υποστηρίζοντας πως αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα. «Είναι ιδιαίτερα θετικό το μέτρο, αν σκεφτεί κανείς πως πριν κάποια χρόνια όταν επιδίωξα να απευθυνθώ σε κάποιον ιδιώτη για να εγκαταστήσει ένα αναμεταδότη σε ένα χωριό, μου είχε ζητήσει το ποσό των 6.000 ευρώ. Θεωρώ πως ήταν μεγάλο το ποσό για ένα χωριό το οποίο έχει ελάχιστα σπίτια. Άρα το μέτρο είναι θετικό να επιχορηγούνται δηλαδή οι κάτοικοι που έχουν πραγματικά ανάγκη και μένουν στο χωριό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις «λευκές περιοχές» εξέφρασε την ικανοποίηση του και τόνισε πως «είναι δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται και να ψυχαγωγούνται από την τηλεόραση και ιδιαίτερα από την δημόσια τηλεόραση». Τέλος, ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε και στην συνδρομή – όπως είπε – της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά «η οποία βοήθησε ώστε να εξελιχθεί και να προχωρήσει το ζήτημα αυτό του δήμου».

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ