Τουρκία: διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των αμβλώσεων

Εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σήμερα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει τις αμβλώσεις, κρατώντας πανό που έγραφε “δικό μου σώμα, δική μου επιλογή”.Τα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με κριτικούς, ισοδυναμούν με σχεδόν πλήρη απαγόρευση...

Ο Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε την άμβλωση “δολοφονία”,  και η κυβέρνησή του σκοπεύει να απαγορεύσει τις αμβλώσεις τέσσερις εβδομάδες μετά τη σύλληψη, εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία η άμβλωση επιτρέπεται μέχρι και 10 εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Ο Ερντογάν εδώ και πολύ καιρό προτρέπει τις τουρκικές οικογένειες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, και πολλοί πιστεύουν ότι είναι αποφασισμένος να πιέσει για μια ισχυρότερη ισλαμική ατζέντα.

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να μετατρέψει την Τουρκία σε μια περιφερειακή δύναμη με μεγάλο πληθυσμό, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να εξισορροπήσει τα δημογραφικά της χώρας εν όψει του υψηλού ποσοστού γεννήσεων μεταξύ των Κούρδων της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ