Χιλιανοί μαθητές μαθαίνουν μαθηματικά μέσω της μουσικής

Πριν από μια δεκαετία, ο συνταξιούχος Αυστριακός τραγουδιστής της όπερας, Christian Boesc, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του για να διδάξει κλασική μουσική στα παιδιά της νότιας Χιλής. Ίδρυσε το Papageno Music Foundation, που σήμερα έχει σχεδόν 600 παιδιά, πολλά από τα οποία είναι Ινδιάνοι Μαπούτσε που ζουν στην Παταγονία, μια από τις πιο όμορφες, αλλά φτωχότερες περιοχές της Χιλής…

Αυτό που ξεκίνησε ως μια φιλανθρωπική άσκηση εξελίχτηκε σε ένα μοναδικό πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου τα παιδιά διδάσκονται μουσική και μαθηματικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια αλλαγή στον εγκεφαλικό φλοιό, όταν η μουσική είναι ενσωματωμένη στην εκμάθηση των μαθηματικών και της επιστήμης. Αυτή η αλλαγή που βελτιώνει συνολικά τη μαθησιακή διαδικασία, θα μπορούσε να βοηθήσει αυτά τα παιδιά – πολλοί γονείς των οποίων είναι αναλφάβητοι – να καταφέρουν να πάρουν υποτροφίες για να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε μη προνομιούχα παιδιά να τύχουν μεγαλύτερης κοινωνική ενσωμάτωσης.

Πηγή: Al Jazeera

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ