Διευθυντής της CIA, έδειρε τον αναπληρωτή του, μπροστά στον Ομπάμα

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Michael Hayden, βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να δείξει στον Μπαράκ Ομπάμα, πώς λειτουργούν οι τεχνικές ανάκρισης του οργανισμού, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης: τον έδειρε μπροστά του…

«Σκότωσε ή συνέλαβε» είναι το νέο βιβλίο του Daniel Klaidman που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, και σε αυτό αναφέρεται πώς η κυβέρνηση Ομπάμα χειρίστηκε θέματα εθνικής ασφάλειας, ακόμη και πριν ορκιστεί ο Ομπάμα.

Εβδομάδες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, γράφει Klaidman, ο Ομπάμα είχε συνάντηση με το κορυφαίο σκυλί της CIA για το τι είδους μεθόδοι βασανιστηρίων – «βελτιωμένες τεχνικές ανάκρισης” – είχαν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους για τους κρατούμενους σε στρατιωτικές φυλακές, όπως αυτή στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Ο ανυποψίαστος όμως πρόεδρος είδε περισσότερα από ό,τι περίμενε.

“Ο Hayden, πίστευε ότι θα μπορούσε να πείσει ότι οι τεχνικές δεν ήταν απάνθρωπες, ήταν  απλά αναγκαίες για την ασφάλεια του αμερικανικού λαού. Έτσι, στις 9 Δεκεμβρίου του 2008 είχε συνάντηση με τον Ομπάμα και κορυφαίους συμβούλους της εθνικής ασφάλειας. Ο Hayden είχε προετοιμαστεί επιμελώς με γραφήματα και διαφάνειες. Αλλά το πιο ασυνήθιστο τμήμα της παρουσίασής του ήταν ο David Shedd, ο αναπληρωτής DNU. “

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ξαφνικά, απρόσμενα, ζήτησε από τον Shedd να σηκωθεί. Aφού τον χαστούκισε, τον άρπαξε από τα πέτα και άρχισε να τον ταρακουνά. Στη συνέχεια, ήθελε να τον πετάξει επάνω στον τοίχο, αλλά κάτι καρέκλες τον εμπόδισαν.»

«Με αυτό τον τρόπο ο τότε διευθυντής της CIA,  Michael Hayden, έδειξε στον νέο- εκλεγέντα Πρόεδρο Ομπάμα την τεχνική ανάκρισης, γνωστή ως« θρήνος », κατά την οποία πετούν τους κρατούμενους επάνω σε ένα τεχνητό τοίχο που κάνει δυνατό θόρυβο, αλλά προκαλεί …λίγο σωματικό πόνο.»

«Ο Ομπάμα ορκίστηκε πέντε εβδομάδες μετά το συμβάν, και, δύο ημέρες αργότερα, υπέγραψε προκειμένου να κλείσει το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο.

»Βέβαια ο πρόεδρος πλησιάζει στο μέσο του τρίτου έτους της θητείας του, όμως, οι κρατούμενοι εξακολουθούν να είναι πίσω από τα κάγκελα στο Γκουαντάναμο.

»Μην ανησυχείτε, όμως. Το μόνο πράγμα που μπορεί να παθαίνουν οι κρατούμενοι εκεί, είναι να τρώνε κανένα χαστούκι.»

Πηγή:RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ