Η Επιστήμη σώζει το Χόλιγουντ – πάλι.

Περισσότερο από ποτέ, συγγραφείς και σκηνοθέτες στρέφονται στους επιστήμονες για να κάνουν τις φαντασιώσεις τους πιο αληθοφανείς. Χάρη στην Συνεργασία Επιστήμης και Ψυχαγωγίας (Science and Entertainment Exchange), η οποία ξεκίνησε στο Λος Άντζελες το 2008, με επιχορήγηση 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών,… 800 επιστήμονες συμμετέχουν σ’ αυτή, και έχουν διοργανωθεί περίπου 500 διαβουλεύσεις μεταξύ δημιουργών από την Καλιφόρνια και επιστημόνων, που επικοινωνούν μεταξύ τους με απλές λέξεις, χωρίς την επιστημονική ορολογία.

Υπάρχει μια στιγμή από νωρίς στη νέα επιστημονικής φαντασίας ταινία “Προμηθέας”, όπου ένας επιστήμονας ξεφορτώνεται το κράνος του ενώ βρίσκεται σε ένα μακρινό φεγγάρι. Αλλά η ατμόσφαιρα είναι τοξική. Οπότε τι κάνει; Λοιπόν, ο επιστήμονας έχει βρει μια φυσαλίδα αναπνεύσιμου αέρα – η οποία είναι χρήσιμη, γιατί ποιος θέλει να βλέπει όμορφα χολιγουντιανά πρόσωπα μέσα σε κράνη στη διάρκεια μιας ολόκληρης ταινίας;

Το παραπάνω σενάριο είναι επιστημονικά πολύ πιθανό. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα φεγγάρι σε τροχιά γύρω από κάποιο μακρινό πλανήτη, που να διαθέτει χώρους με ασφαλή αέρα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ρίντλεϊ Σκοτ, το γνώριζε αυτό. Ενώ έγραφε το σενάριο, στράφηκε στον αστροβιολόγο της ΝΑΣΑ, Kevin Hand,  που συνεργάζεται με το Χόλιγουντ, και ο οποίος είχε επίσης δώσει τα φώτα του στο “Avatar” και το “Thor”.

Ο Kevin Hand, ο οποίος εργάζεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Pasadena της Καλιφόρνια, βγάζει τα προς ζην με το να σκέφτεται πώς η εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να είναι, και πώς μπορούμε να τη βρούμε.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων, όπου υπήρχε καταιγισμός ιδεών, με τον Ρίντλεϊ Σκοτ και την ομάδα του, ο σκηνοθέτης είπε ότι ήθελε οι χαρακτήρες του να ξεφορτωθούν τα κράνη τους. Ο Kevin Hand, ο οποίος τους έδινε λεπτομερή στοιχεία για το πώς οι εξωγήινοι κόσμοι θα μπορούσαν να είναι, τους είπε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και κάποιες φούσκες οξυγόνου.

Περισσότερα: washingtonpost

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ