ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ Η ΑΕΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δείτε ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των “βυσσινί” στη συνέχεια του θεσμού

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ΑΕΛ που επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά με το εμφατικό 0-4, έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και καταγράφοντας τρία δοκάρια, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Κούνιτς!

Να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση επιχείρησε η ΑΕΛ, που απείλησε μόλις στο 4’, με τον Πίτι να σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 16’ ήταν η σειρά του Σαχίτι να χάσει μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε μόνος εντός περιοχής, έκανε ανενόχλητος το πλασέ και ο κίπερ του Απόλλωνα έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ!

Η πίεση των «βυσσινί» συνεχίστηκε και στο 22’ ο Πίτι βρήκε τον Λεοζίνιο μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε με το αριστερό με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι του Πολίτη, ενώ ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί της ΑΕΛ το μπόρεσαν τελικά οι αμυντικοί των «Ποντίων», αφού στο 31’ μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Κύρκου προσπάθησε να διώξει, ωστόσο το τάκλιν που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 0-1!

Η ΑΕΛ έχοντας πλέον το προβάδισμα συνέχισε να πιέζει για να «κλειδώσει» τη νίκη και στο 45’ μετά από φάση διαρκείας και γύρισμα του Πίτι ο Λεοζίνιο βρήκε στόχο με τη δεύτερη προσπάθεια, γράφοντας το 0-2 για την ομάδα του, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα δοκάρια σταμάτησαν και πάλι τους παίκτες του Φέστα, αφού στο 51’ η κεφαλιά του Καρανίκα βρήκε το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 57’ τα δοκάρια… τρίτωσαν για την ΑΕΛ, όταν ο Λεοζίνιο έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Πολίτης με τις άκρες των δαχτύλων έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του, ενώ στο 62΄ο Κούνιτς κέρδισε το πέναλτι από τον πορτιέρε του Απόλλωνα, με τον ίδιο να αστοχεί στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Η ΑΕΛ «κλείδωσε» τη νίκη της στο 69’, όταν αρχικά ο Νούσιος έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Πολίτης έδιωξε προσωρινά και ο Ζίζιτς από κοντά έγραψε το 0-3 για την ομάδα του, ενώ 2’ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νούσιου να χρησθεί σκόρερ, όταν ο Κούνιτς του πέρασε τη μπάλα και ο νεαρός παίκτης της ΑΕΛ πλάσαρε εύστοχα για το 0-4.

Στο 84’ ο Πίτι απέτυχε να νικήσει τον Πολίτη που είπε «όχι» απομακρύνοντας τον κίνδυνο, καταγράφοντας έτσι και την τελευταία καλή φάση του ματς, που ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη-πρόκριση των «βυσσινί» στους «16» της διοργάνωσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Κύρκου, Κυβελίδης, Δαμουλάκης.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς (74’ Μπάμης), Μπάλας (83’ Χαλάτσης), Χοτζάλι, Νούνιτς, Πίτι, Λεοζίνιο, Σαχίτι (22’ Νούσιος).

Πιθανοί αντίπαλοι

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η ΑΕΛ που πέρασε ως 2η από τον όμιλό της στους «16» του Κυπέλλου, ενώ οι πιθανοί της αντίπαλοι από τον πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι οι εξής: Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΑΕΚ, Αστέρας και ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε πως η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (21/12, 15:00), ενώ ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στη φάση των «16». Εξάλλου  εκτός της ΑΕΛ ως δεύτερες πέρασαν ακόμη οι εξής ομάδες: Παναχαϊκή, Ξάνθη, ΑΟΧ/Κισσαμικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλης.

Συγχαρητήρια

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση αφιέρωσε τη νίκη στον Θανάση Τζήλο και συνεχάρη ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία για τη νίκη Αναλυτικά αναφέρει:

“Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές μας για την υπέροχη εμφάνιση σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Συγχαρητήρια για την πρόκριση για άλλη μια φορά στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όλη η οικογένεια της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, η διοίκηση και οι χιλιάδες οπαδοί μας αφιερώνουμε τόσο την εμφάνιση όσο και την πρόκριση στον Θανάση Τζήλο και στο πρόσωπο του σε όλους τους Έλληνες έντιμους διαιτητές.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτός και η οικογένεια του είμαστε μαζί τους και ευχόμαστε στον αγαπητό Θανάση με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι κοντά μας και δυνατός.

Αύριο αντιπροσωπεία από τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση θα τον επισκεφθούμε στο σπίτι του”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ