Δεν έχει αρκετές ώρες η ημέρα; Οι επιστήμονες προβλέπουν οτι ο χρόνος θα σταματήσει τελείως

Μπορεί να αισθανόμαστε ότι ο χρόνος τρέχει, καθώς οι ρυθμοί της ζωής μας γίνονται πιο εντατικοί, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μέλλον θα σταματήσει εντελώς. Επιστήμονες από δύο ισπανικά πανεπιστήμια, δήλωσαν οτι ο χρόνος θα σταματήσει, πολύ καιρό αφότου η Γη πάψει να υπάρχει...

Η θεωρία ότι ο χρόνος εξαντλείται επινοήθηκε από ερευνητές από δύο ισπανικά πανεπιστήμια, που προσπαθούσαν να εξηγήσουν γιατί το σύμπαν φαίνεται να εξαπλώνεται συνεχώς και να επιταχύνει.

Παρατηρώντας τους υπερκαινοφανείς (supernovae), και την έκρηξη των άστρων, βρήκαν οτι η κίνηση ήταν πιο αργή για τα άστρα που βρίσκονταν πιο κοντά στο κέντρο του σύμπαντος.

Οι καθηγητές Jose Senovilla, Marc Marc Mars και Raul Vera από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, δήλωσαν ότι η επιβράδυνση του χρόνου γίνεται τόσο σταδιακά, που είναι ανεπαίσθητη για τους ανθρώπους.

Η πρότασή τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review D, υποστήριξε ότι η σκοτεινή ενέργεια δεν υπάρχει και ότι ο χρόνος θα σταματά σιγά-σιγά, και τελικά θα ακινητοποιηθεί πολύ καιρό αφού ο πλανήτης πάψει να υπάρχει.

Η επιβράδυνση του χρόνου θα σημαίνει ότι τα πάντα θα φαίνονται να λαμβάνουν χώρα όλο και πιο γρήγορα μέχρι να εξαφανιστούν τελείως.

Ο καθηγητής Senovilla είπε στο περιοδικό New Scientist: “Τότε τα πάντα θα παγώσουν, σαν ένα στιγμιότυπο από μια στιγμή, για πάντα.”

Ο Gary Gibbons, κοσμολόγος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δήλωσε ότι η ιδέα δεν είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται.

“Πιστεύουμε ότι ο χρόνος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Big Bang, και αν ο χρόνος μπορεί να εμφανιστεί, μπορεί και να εξαφανιστεί», είπε.

Πηγή: The Telegraph

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ