Εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας
Ενόψει του γεγονότος πως επανέρχονται δριμύτεροι, κύκλοι της Ιστορίας που θεωρούσαμε πως έκλεισαν και πως ανήκαν οριστικά στο παρελθόν αφού καθημερινά παρακολουθούμε γεγονότα που επιβεβαιώνουν τη ρητορική του μίσους απέναντι στον Άλλο, τον ξένο, τον διαφορετικό, διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ανοιχτή συζήτηση με θέμα
«Ο ΑΛΛΟΣ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ – ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»
Δεν είναι μια πικρή αλήθεια πως στο ερώτημα ‘’Ποιος φταίει; ‘’ η προφανής απάντηση τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές είναι πως φταίει ο ξένος , ο άλλος, ο άγνωστος;
- Γιατί άραγε το άγνωστο φέρνει φόβο;
- Ποια ανάγκη οδηγεί τους ανθρώπους να ψάχνουν για αποδιοπομπαίο τράγο;
- Ποιους αναγνωρίζει αλήθεια η ιστορία ως αποδιοπομπαίους τράγους;
- Ποια ένστικτα οδηγούν εμάς τους ανθρώπους στο να ακολουθούμε το κακό;
- ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ και της πολιτικής εξουσίας σ’ αυτό;
Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θα ακουστούν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 7μμ στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο Λάρισας και ένα είναι σίγουρο πως θα μας κάνουν σοφότερους.
Ένα σπουδαίο μάθημα θα είναι αυτή η διάλεξη- συζήτηση, αφού στο πάνελ θα είναι αξιόλογοι καθηγητές για να μιλήσουν και μετά να συζητήσουν με το κοινό για αυτό το πολύ σημαντικό και δυστυχώς πάντα επίκαιρο θέμα.
Στην εκδήλωση που συντονίζει η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου συμμετέχουν η κ. Μαρία Καβάλα, Διδάσκουσα Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ΑΠΘ, ο κ. Λέων Ναρ, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΠΑ.ΜΑΚ., Συγγραφέας, ο κ. Ανδρέας Αλμπάνης, Διδάκτωρ Πολιτισμικής Εγκληματολογίας, Κοινωνιολόγος, και ο κ. Παύλος Νεράντζης, δημοσιογράφος-ερευνητής, ντοκιμαντερίστας.
Η ανοικτή συζήτηση εντάσσεται στις δράσεις «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και υλοποιείται με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
– στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250
– στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/