ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις στον τομέα της Υγείας έχοντας δραματικές επιδόσεις, ενώ η πρόταση της ΝΔ δεν βασίζεται σε ηρωισμούς των εργαζομένων αλλά στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με επίκεντρο την πρόληψη και την πρωτοβάθμια υγεία και στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και του ανασφάλιστου Έλληνα».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την πρόταση του κόμματος για την Υγεία ο επικεφαλής Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Β. Οικονόμου, οποίος, με το βουλευτή Αχαΐας και αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας Ι. Φωτήλα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης που ακολούθησε στην Περιφέρεια για την παρουσίαση του προγράμματος.

Παρουσία των τοπικών βουλευτών Χρ. Κέλλα, Μ. Χαρακόπουλου και Γ. Κατσιαντώνη τα στελέχη της ΝΔ αναφέρθηκαν στις επισκέψεις τους στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, διαπιστώνοντας πως «λειτουργούν με το μέσο όρο των νοσοκομείων της χώρας, έχοντας προβλήματα», ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός ο κ. Οικονόμου στάθηκε στην απουσία του διοικητή τους Π. Νάνου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους αποδίδοντάς την στο ότι πολιτεύεται.

«Δικαίωμά του να είναι υποψήφιος αλλά δεν είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να κρατάει έναν διοικητική που πολιτεύεται και δεν είναι στη θέση του», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των διοικήσεων πρόσθεσε πως στο πρόγραμμα της ΝΔ «δεν χωρούν φαραωνικά σχήματα, τα οποία και θα αντικατασταθούν, ενώ τεχνοκράτης-μάνατζερ θα αναλάβει τη διοίκηση παρουσιάζοντας οργανόγραμμα και στόχους για τα νοσοκομεία».

«Ο πολίτης δεν πληρώνει εισφορές για να εξασφαλίσει ράντζο και ραντεβού μετά από 8 μήνες, η ΝΔ προγραμματίζει την κανονικότητα του ΕΣΥ με ανταποδοτικές παροχές για όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως θα καταργηθούν και οι ΤΟΜΥ.

«Οι ΤΟΜΥ θα ενσωματωθούν στα Κέντρα Υγείας χωρίς να απολυθεί κανείς μέχρι τη λήξη των συμβάσεων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας πως για τη ΝΔ «κέντρο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ο οικογενειακός γιατρός», ενώ ειδική αναφορά έγινε και για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του συστήματος Υγείας, με τα στελέχη της ΝΔ να ξεκαθαρίζουν πως «προτεραιότητα θα δοθεί στον ανασφάλιστο Έλληνα».

«15 εκ. αλλοδαποί-μετανάστες, παράτυποι μετανάστες, πρόσφυγες και τουρίστες- επισκέφθηκαν τζάμπα μέσα σε ένα χρόνο το σύστημα Υγείας και πρόκειται σαφώς για πολιτική βλακεία αφού πολλοί είναι ασφαλισμένοι στη χώρα τους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με την πρόταση της ΝΔ να ορίζει για τους μη έχοντες πως «θα έχουν πρόσβαση στην υγεία αλλά θα πρέπει να υπάρχει κονδύλι από τον τομέα πρόνοιας για να καλύπτονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες».

«Ο πολιτικός “κουτσαβακισμός” του Πολάκη δεν εξωραΐζει την πραγματικότητα», υποστήριξαν οι ομιλητές, ενώ ο αναπληρωτής τομεάρχης Ιάσων Φωτήλας αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης τόνισε πως «η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ και υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο».

Η επίσκεψη των κκ Οικονόμου και Φωτήλα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την Υγεία στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τομέα Υγείας της ΝΔ και της ΝΟΔΕ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ