Βυζαντινή Μουσική και Δημοτικό Τραγούδι στη Φινλανδία

Η πολύ γνωστή και καταξιωμένη Πανελλήνια αλλά και διεθνώς Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία Θεσσαλονίκης «Άγιος  Ιωάννης ο Κουκουζέλης» πλαισιούμενη και από εκλεκτούς Λαρισαίους ιεροψάλτες (τους κ. Ι.Λεβιδιώτη, Γ.Τερζούδη, Κ.Σαΐτη και Π.Ρεμπάπη) θα επισκεφθεί τη Φινλανδία από την 21η έως την 31η  Ιουλίου 2012 και συγκεκριμένα τις πόλεις Όουλου και Κέμι της Βορείου Φινλανδίας πραγματοποιώντας 5 συναυλίες με έργα της Ορθόδοξης Βυζαντινής Υμνολογίας και Δημοτικού Παραδοσιακού Τραγουδιού, επιλογές από πολλές περιοχές της πατρίδας μας.

Επίσης εκτός των συναυλιών, τη  Κυριακή 29η Ιουλίου θα ψάλλει στη Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Όουλου, χοροστατούντος του Επισκόπου του Όουλου κ. Παντελεήμονα και με πολλές πιθανότητες να χοροστατήσει και ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέων.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η Βυζαντινή Μουσική και το Δημοτικό Τραγούδι στη περιοχή αυτή της Βορείου Φινλανδίας. Η έλευση της χορωδίας αυτής από την Ελλάδα, έχει ήδη λάβει ευρεία δημοσιότητα από τις τοπικές εφημερίδες και τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και οι συναυλίες της είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στη πόλη αυτή.

Η χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» από της ιδρύσεώς της( 1983) μέχρι σήμερα, έδωσε αναρίθμητες συναυλίες στον Ελλαδικό χώρο από δε το 1989 πραγματοποίησε 43 συναυλίες εκτός Ελλάδος σε διάφορες χώρες του κόσμου( ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Μ. Βρετανία) καθώς και στη Κωνσταντινούπολη, για χάρη του απόδημου Ελληνισμού και των χριστιανών Ορθοδόξων όπου γης. Τον Ιανουάριο του 2004  ταξίδεψε στη Κούβα, όπου έδωσε δύο μεγάλες συναυλίες και έψαλε στα θυρανοίξια του Ι.Ν Αγίου Νικολάου της Αβάνας χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου  και παρόντος του ιδίου του Φιντέλ Κάστρο!

Το Βυζαντινό κλιμάκιο θα διευθύνει ο ιδρυτής και Χοράρχης κ. Εμμ. Δασκαλάκης  ΑΡΧΩΝ ΥΜΝΩΔΟΣ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και το Παραδοσιακό ο πολύ γνωστός στη πόλη μας κ. Ι.Λεβιδιώτης. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ