Ως «συμπαθητικό και βολικό παιδί» περιγράφουν τον μακελάρη του Κολοράντο

Φίλοι και συγγενείς του υπόπτου για το μακελειό σε κινηματογράφο του Κολοράντο εμφανίζονται σοκαρισμένοι για τις καταγγελλόμενες ενέργειες του νεαρού Τζέιμς Χολμς, τον οποίο περιγράφουν ως «ανεπιτήδευτο» και «πολύ καλό παιδί”…

Ο Τζέιμς Χολμς, θείος του υπόπτου ο οποίος έχει το ίδιο όνομα, είπε ότι «δεν το πίστευε»  ότι ο 24χρονος ανιψιός του ήταν υπεύθυνος για την αγριότητα, που άφησε 12 νεκρούς και 58 τραυματίες στο Aurora, του Κολοράντο.

Μιλώντας από το σπίτι του στο Carmel, βόρεια Καλιφόρνια, κ. Χολμς χαρακτήρισε τον νεότερο Τζέιμς ως «ένα ανεπιτήδευτο παιδί” και “σπασίκλα”, που οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας αποκαλούσαν “Jimmy”.

Τα ίδια συναισθήματα μοιράζεται και ο Τομ Μάι, ο οποίος ζει δίπλα στην οικογένεια του υπόπτου για πάνω από δέκα χρόνια στο Σαν Ντιέγκο, στη νότια Καλιφόρνια.

“Ήταν ήσυχο, πολύ καλό παιδί,…  τον έβλεπα να πλένει το αυτοκίνητο των γονιών του, ήταν ένας τυπικός αμερικανός νεαρός”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ένας από τους πρώην καθηγητές του Χολμς, ο οποίος εργάστηκε μαζί του σε μια έρευνα γονιδιακής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δήλωσε πως ο ύποπτος ήταν ένας εξαιρετικός φοιτητής, που ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει εύκολα μια πολύπλοκη επιστήμη, … ήταν ένας «έξυπνος φοιτητής που μάθαινε γρήγορα”, και που ποτέ δεν είχε εμφανίσει σημάδια ενός ταραχώδους μυαλού.

Ο Timothy White, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, από όπου ο Χολμς πήρε το πτυχίο του στη νευρολογία, δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν ένας «λαμπρός» φοιτητής.
«Ακαδημαϊκά ήταν η κορυφή της … κορυφής, ξεχώριζε πραγματικά από ακαδημαϊκή άποψη κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που ήταν μαζί μας, από όπου αποφοίτησε με Άριστα”, είπε.

Ο Χολμς, ο οποίος ήταν στη διαδικασία της απόσυρσης από τη διδακτορική του διατριβή στις νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, είχε χαρακτηριστεί ως «ντροπαλός και πνευματώδης” από ένα φίλο του στο σχολείο.

Ένας άλλος φίλος του δήλωσε σε τοπικό σταθμό: “Ήταν πολύ ντροπαλός, αλλά μόλις ένιωθε άνετα, γινόταν ο πιο αστείος, και έξυπνος τύπος … Είχε πάντα κάτι πνευματώδες να πει”. Και συνέχισε: «Ο τύπος που ήξερα στο γυμνάσιο, δεν καταλαβαίνω πώς αυτός θα μπορούσε να είναι το ίδιο άτομο … Ήταν λίγο ντροπαλός και ήσυχος, αλλά ποτέ δεν ήταν επιθετικός ή κακός. Είχε πάντα πολύ καλούς βαθμούς. Φαινόταν αρκετά φυσιολογικός.

Πηγή: telegraph.co.uk/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ