Κολοράντο: μια θανατηφόρα επίθεση που έγινε με ωμή ακρίβεια

Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκε ο Τζέιμς Χολμς για να σκοτώσει 12 άτομα, να τραυματίσει 59 και να καταστρέψει τις ζωές εκατοντάδων συγγενών και αγαπημένων τους. Πραγματοποίησε τη γκροτέσκο αποστολή του με λεπτομερή σχεδιασμό και εκπληκτική ταχύτητα…

Οι πρώτες από τις εκατοντάδες κλήσεις έκτακτης ανάγκης ελήφθησαν κατά τις 12.39πμ. τοπική ώρα. Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα η αστυνομία είχε φτάσει στον κινηματογράφο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Βρήκαν τον Χολμς να στέκεται δίπλα σε ένα λευκό Hyundai που είχε παρκαρισμένο δίπλα σε μια πόρτα εξόδου στο πίσω μέρος του κινηματογράφου. Είχε μαζί του τρία όπλα – ένα AR-15 στρατιωτικό ημι-αυτόματο τουφέκι, μια καραμπίνα Remington, και ένα πιστόλι Glock. Ένα δεύτερο Glock βρέθηκε μέσα στο σινεμά.
Ο Χολμς ήταν ένας από το πλήθος που είχαν έρθει τα μεσάνυχτα να δουν την πρεμιέρα του τελευταίου μέρους της τριλογίας «Dark Knight». Τέσσερις από τις 16 αίθουσες προέβαλαν την ταινία και τα εισιτήρια είχαν όλα εξαντληθεί.

Αγόρασε ένα εισιτήριο για την αίθουσα εννέα. Όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη, έφυγε από την πίσω πόρτα της αίθουσας, πήγε στο αυτοκίνητό του, και ετοιμάστηκε για το μακελειό.

Φόρεσε μαύρα ρούχα, κράνος, γιλέκο, προστατευτικά στο λαιμό, στο πόδι και στη βουβωνική χώρα, γάντια και αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Μοιάζοντας με μέλος των ομάδων ταχείας επέμβασης, όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Χολμς μπήκε στην αίθουσα από την ανοιχτή πόρτα κουβαλώντας τουλάχιστον τρία από τα όπλα. Εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας και στην αίθουσα ακούγονταν οι εκρήξεις από την ταινία.
Οι επιζώντες είπαν ότι το γεγονός ότι φορούσε μαύρα και αντιασφυξιογόνα μάσκα  δεν τους εξέπληξε και ίσως –ως ένα βαθμό- ήταν αναμενόμενο, καθώς υπήρχαν πολλοί με εμμονές όσον αφορά τον Μπάτμαν, που είχαν φορέσει κοστούμια για την πρεμιέρα.
Ο μασκοφόρος πέταξε δύο μεταλλικά δοχεία στο έδαφος, υπήρξε δυνατός θόρυβος και ένα σφύριγμα καθώς το αέριο άρχισε να αναδύεται και να εξαπλώνεται μέσα στην αίθουσα. Ακόμα και τότε, κάποιοι σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για ειδικό εφέ που είχε κανονιστεί από τον κινηματογράφο.
Στη συνέχεια έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο, στόχευσε στο ταβάνι και τράβηξε τη σκανδάλη. Ένας πυροβολισμός αντήχησε. Στη συνέχεια, στόχευσε στο πίσω μέρος του κινηματογράφου και πυροβόλησε. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη θανατηφόρο πρόθεση του εκείνη τη στιγμή.

Περισσότερα: guardian.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ