Ολυμπιακοί 2012: Σκοπιμότητα μέχρι σκανδάλου στο Badminton

Σύμφωνα με την The Telegraph, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιπτέρισης (BWF) συνεδριάζει σήμερα το πρωί για να αποφασίσει ποια μέτρα θα ληφθούν εναντίον οκτώ παικτριών που προφανώς είχαν συμφωνήσει να χάσουν τους αγώνες τους στο διπλό των γυναικών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ευνοϊκή προημιτελική κλήρωση…

Οι Κινέζες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Wang Xiaoli και Yu Yang, η Greysia Poli και η Meiliana Jauhari από την Ινδονησία, και δύο ζευγάρια από τη Νότια Κορέα (Jung Kyung-eun και Kim Ha-na, και η Ha Jung-eun και Kim Min Jung), έχουν κατηγορηθεί ότι επιδίωξαν να χάσουν τα παιγνίδια τους, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ευνοϊκή προημιτελική κλήρωση.

Από τη μια, το ζευγάρι των Κινέζων προσπάθησε σκόπιμα να χάσει έτσι ώστε να αποφύγουν να παίξουν με τις συμπατριώτισσές τους, που κατατάσσονται Νο2 στον κόσμο, μέχρι τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο.

Από την άλλη, ο προπονητής της Νότιας Κορέας, Sung Han-kook, παραδέχτηκε ότι τα δύο ζευγάρια του προσπάθησαν να χάσουν τα παιγνίδια τους με τους Κινέζους και τους Ινδονήσιους, αλλά είπε ότι ήταν σε αντίποινα κατά της κινεζικής ομάδας, η οποία υποκίνησε την κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στο αστείο θέαμα των δύο ομάδων και στους δύο αγώνες να προσπαθούν να χάσουν. Οι παίκτες χλευάστηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τους θεατές.

Πηγή: telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ