Η παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου στη Βουλή
«Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούμε μια ισοπεδωτική κριτική, εμμονές σε ξεπερασμένες πρακτικές, και υπεράσπιση χρόνιων παθογενειών, που οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους. Κραδαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το σκιάχτρο της κακιάς δεξιάς, πριν περάσει καν ένας μήνας από τη σαφή, πέραν κάθε
αμφισβήτησης, εντολή του ελληνικού λαού προς την Νέα Δημοκρατία να στρίψει το τιμόνι του καραβιού αλλιώς. Κι αυτό θα γίνει. Γιατί ωρίμασαν οι συνθήκες και οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουμε μπροστά, όσο κι αν φωνάζουν οι δυνάμεις που θέλουν την καθήλωση στο παρελθόν».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναρωτήθηκε αν «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα γνώριζε το χάος που θα προκαλούσε όταν ψήφιζε τον Κλεισθένη; Σαφώς και το γνώριζε και συνειδητά ναρκοθέτησε την επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση. Έχοντας επίγνωση της ανύπαρκτης παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στις εκλογές, επέλεξε το χάος από την περιθωριοποίηση. Αυτήν την τεράστια στρέβλωση έρχεται να διορθώσει το σημερινό νομοσχέδιο, που βρίσκει σύμφωνους τους κατ’ εξοχήν ενδιαφερόμενους, δηλαδή τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές».
Το άσυλο ιδεών εκφυλίστηκε σε άσυλο ανομίας!
«Με το παρόν νομοσχέδιο επιλύεται το ζήτημα του περιβόητου πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει εκφυλιστεί σε άσυλο ανομίας, παρανομίας ακόμη και εγκληματικότητας.
Με τις διατάξεις που ψηφίζουμε σήμερα εξασφαλίζεται απολύτως η ακαδημαϊκή ελευθερία και στην έρευνα και στη διδασκαλία.
Αυτό που καταργείται, και είναι αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, είναι η ασυδοσία, η παρανομία και η τρομοκρατία εντός των πανεπιστημίων.
Όσοι λένε ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο νόμος Γαβρόγλου θεωρούν ότι αυτά συνιστούν κανονικότητα για τα πανεπιστήμια;».
Ψηφιακές συντάξεις και διανομή φαρμάκων
«Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι διατάξεις για την ψηφιοποίηση των συντάξεων, ώστε να επιταχυνθεί η απόδοσή τους σε μυριάδες συνταξιούχους, που είναι αναγκασμένοι να αναμένουν μήνες και χρόνια τη σύνταξή τους, χωρίς κανείς να ρωτά πως τα βγάζουν πέρα.
Τέλος, θα ήθελα να σταθώ στις διατάξεις του υπουργείου Υγείας που αποσκοπούν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που χρόνια ταλαιπωρούνται, όχι μόνον από τις σοβαρές ασθένειές τους, αλλά από την αδυναμία της πολιτείας να φροντίσει να τους δίδεται εγκαίρως και με αξιοπρέπεια η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.
Θεωρώ ότι οι διατάξεις αυτές συνιστούν μια αυτονόητη πράξη ενός πολιτισμένου κράτους, και είναι αδιανόητο το γεγονός ότι καθυστερήσαμε τόσο να το πράξουμε».