Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δήλωση του επικεφαλής της Πράξης Αξιών Παναγιώτη Γούλα για τη συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων

«Είναι θετική κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει τη συνεννόηση και την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας. Όπως είχα τονίσει και προεκλογικά, η νέα Δημοτική Αρχή θα μας βρει μαζί της σε κάθε απόφαση που παράγει θετικά αποτελέσματα για την πόλη και τους πολίτες, αλλά και απέναντι στην αντίθετη περίπτωση.

Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζεται από τη βίαιη νομοθετική παρέμβαση της νέας  Κυβέρνησης, που προσπαθώντας να διορθώσει τις προβληματικές διατάξεις του «Κλεισθένη», δημιούργησε ένα διοικητικό μόρφωμα, που ενισχύει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, παραμορφώνει την ψήφο των πολιτών και οδηγεί σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης, όπου ενισχύονται υπέρμετρα οι αρμοδιότητες των μικρών και απολύτως ελεγχόμενων – δια νόμου – επιτροπών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό.

Η επίκληση της συναίνεσης ή της ενότητας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αν η λειτουργία της νέας  Δημοτικής Αρχής δεν καταδεικνύει  ότι έχει κατανοήσει την ανάγκη τους.

Σε ότι αφορά στα ζητήματα του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, η πρότασή μας για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και την ουσιαστική συμμετοχή όχι μόνο των δημοτικών παρατάξεων, αλλά των πολιτών σε αυτόν, έχει κατατεθεί και περιμένει την ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής.

Στην πράξη θα φανεί άλλωστε, η πραγματική διάθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ